Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cinci elevi reprezintă Brăila la Olimpiada Naţională de Tehnologie a Informaţiei

• competiţia se desfăşoară zilele acestea în judeţul Prahova

 

Astăzi se dă startul Olimpiadei Naţionale de Tehnologie a Informaţiei (OTI), competiţie ce este găzduită de judeţul Prahova. Brăila are cinci reprezentanţi la această olimpiadă, patru fete şi un băiat, toţi dorind să urce pe podium. Aşadar, să-i cunoaştem pe cei care vor reprezenta judeţul Brăila la faza naţională:

Iulian Curte, clasa a IX-a, “P. Cerna”, prof. Angelica Toncea. Iulian este “mezinul” lotului, acesta participând pentru prima dată la un concurs de o asemenea amploare. 

Raluca Georgiana Popescu, clasa a X-a, “Murgoci”, prof. Paul Pruş. Raluca s-a calificat pentru a patra oară la o etapă naţională, aceasta fiind cea de-a doua participare la OTI. Are în palmares un bronz la ediţia de anul trecut a olimpiadei şi un premiul III la judeţeana de lingvistică. Anul acesta ea a concurat şi la naţionala de lingvistică, olimpiadă pentru care s-a pregătit cu prof. Silvia Lazăr.

Nicoleta Ceauşu, clasa a XI-a, “Murgoci”, prof. Paul Pruş. Nicoleta va concura pentru prima oară la OTI, însă are experienţa competiţiilor, ea participând şi la două ediţii ale olimpiadei de informatică. Tânăra face voluntariat, este mentor la CoderDojo Brăila şi ţine cursuri de C# (C Sharp) pentru colegii ei de liceu.

Mihaela Florea, clasa a XI-a, “Murgoci”, prof. Paul Pruş. Mihaela este deja campioană, ea urmând să reprezinte România la Competiţia Mondială Microsoft Office Specialist ce va avea loc vara aceasta în Orlando, Florida. Aceasta este cea de-a şasea calificare pentru ea. Pasiunea şi efortul susţinut i-au adus un premiu I şi un premiu II la TIC. Mihaela este şi ea mentor CoderDojo Brăila.

Liliana Mihai, clasa a XII-a, “Murgoci”, prof. Gina Stanciu. Aflată pentru prima dată la o etapă naţională, Liliana îşi doreşte să facă o figură frumoasă. După liceu vrea să se înscrie la Politehnică, spectializarea Automatică şi Calculatoare.

Le urăm mult succes elevilor noştri!

 
Categorie articol: 

Comentarii