Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cinci eleve vor reprezenta Brăila la Olimpiada Naţională de Limba Germană

• lotul judeţean este compus din trei eleve de la “Bălcescu” şi două de la “Murgoci”

 

Cinci fete frumoase şi deştepte, trei de la “Bălcescu” şi două de la “Murgoci”, vor reprezenta Brăila la Olimpiada Naţională de Limba Germană Modernă, competiţie ce se va desfăşura la Craiova, în perioada 23-29 martie. Toate sunt pasionate de limbile străine şi de... teatru. Iar acest lucru nu este întâmplător, pentru că la faza naţională, pe lângă proba scrisă, concurenţii participă la o probă de proiect, pe echipe, unde trebuie să pună în scenă o piesă de teatru pe baza unei cărţi în limba germană.

Aşadar, cele cinci fete care s-au calificat la etapa pe ţară sunt:

Dafina Trufaş, clasa a IX-a, “Bălcescu”, prof. Carmen Pîrlog, nivel B1. Dafina se califică pentru prima dată la naţională, însă în anii trecuţi ea a reprezentat Brăila la lingvistică, lectură şi latină. “Îmi place limba germană, mă pasionează încă de la grădiniţă. Sunt bucuroasă şi nerăbdătoare să merg la naţională, mai ales că am auzit de la colegii mai mari că este o olimpiadă foarte interesantă şi deosebită pentru că este şi o probă de proiect, pe echipe, unde trebuie să facem o scenetă”, ne-a spus adolescenta. Recent, ea s-a clasat pe locul II la judeţeana la matematică şi a bifat o menţiune la lingvistică.

Maria Dicianu, clasa a IX-a, “Bălcescu”, prof. Carmen Pîrlog, nivel A2. Maria are experienţa competiţiilor, aceasta participând anul trecut la lingvistică şi latină (premiu special). Tot anul trecut ea s-a clasat pe locul II la olimpiada de limba germană, competiţie pilot organizată pentru elevii de gimnaziu. “Germana este o limbă foarte frumoasă. Unii o consideră rece, dar mie mi se pare că are un farmec aparte. La fel ca engleza, este o limbă cu o istorie foarte bogată şi o cultură foarte frumoasă”, mărturiseşte Maria.

Andreea Bujor, clasa a X-a, “Murgoci”, prof. Tatiana Badea, nivel A2. Andreea se califică şi ea pentru prima dată la naţionala de germană, după ce anul trecut a obţinut o menţiune pe judeţ. Este pasionată de limbile străine şi vrea să urmeze o facultate în acest domeniu. “M-a pasionat dintotdeauna această limbă. Vreau să aflu mai multe lucruri în urma acestei competiţii. Ţinând cont că avem o parte de proiect, o să am ocazia să vorbesc germană şi vreau să întâlnesc cât mai mulţi oameni care mă pot ajuta să mă perfecţionez”, susţine aceasta.

Corina Andreea Preda, clasa a XI-a, “Bălcescu”, prof. Carmen Pîrlog, nivel B2. Corina se califică pentru a treia oară în lotul judeţean care va reprezenta Brăila la faza pe ţară. Prima participare la această competiţie a fost în clasa a VIII-a, atunci când a concurat la clasa a IX-a şi a câştigat premiul II la proba de proiect. Palmaresul ei numără şase calificări la naţionale: trei la germană, două la matematică şi una la chimie. Corina este preşedinte şi fondator al Asociaţiei Jugendverein Brăila (Asociaţia Tinerilor din Brăila) şi se implică în activităţi de voluntariat, anul trecut ea fiind unul dintre voluntarii Festivalului “Zile şi nopţi de teatru la Brăila”. Iar pentru că iubeşte limba germană, visul ei este să urmeze o facultate în Germania. 

Elena-Luiza Duţu, clasa a XII-a, “Murgoci”, prof. Tatiana Badea, nivel C1. După ce anul trecut s-a întors acasă cu un premiu II la proba de proiect şi cu o menţiune la individual, Elena va merge din nou la naţională. Chiar dacă este clasa a XII-a şi o aşteaptă o perioadă încărcată, tânăra spune că are destul timp să se concentreze pe ceea ce îi place, în special pe germană. Vrea să urmeze o facultate de Limbi Străine, specializarea Traducere şi Interpretare.

Olimpiada de Limba Germană Modernă urmăreşte stimularea competenţelor de comunicare în limba germană, a competenţelor sociale şi civice şi a inteligenţei lingvistice şi a creativităţii elevilor. 

Felicitări tuturor şi mult succes la faza naţională!
Categorie articol: 

Comentarii