Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cinci ani închisoare pentru hoţul din instituţii publice

•  Georgel Costin, de 46 de ani, din comuna Gemenele, a dat lovitură după lovitură în municipiu, la Spitalul nr. 3, Biblioteca “Panait Istrati”, Palatul Agriculturii, fostul cinematograf “Lyra” • bărbatul care a furat portofele cu bani şi mai multe telefoane s-a mutat acum la puşcărie • el a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani şi 6 luni închisoare, de prima instanţă, iar la Curtea de Apel Galaţi i s-a respins apelul

 

A dat năvală în mai multe instituţii din municipiu, printre care Spitalul nr. 3, Biblioteca “Panait Istrati”, Palatul Agriculturii, fostul cinematograf “Lyra”, de unde a furat portofele cu bani şi telefoane mobile. Este vorba despre Georgel Costin, de 46 de ani, din comuna Gemenele, care şi-a găsit acum un nou domiciliu, la puşcărie. Pentru furturile comise anul trecut, individul care are o listă infracţională bogată în spate, a primit o pedeapsă de peste 5 ani îmchisoare. Oricum, bărbatul mai avea şi un rest de pedeapsă, iar asta l-a costat. “Aplică inculpatului Costin Georgel o pedeapsă de 5 ani şi 6 luni închisoare. În baza art. 399 Cod Procedură Penală, menţine măsura arestării preventive a inculpatului”, este soluţia dată de Judecătoria Brăila.

Hoţul profesionist a trăit cu speranţa că va primi o pedeapsă mai mică şi a formulat apel, însă Curtea de Apel Galaţi i l-a respins.

Individul în cauză fusese eliberat din închisoare la sfârşitul anului 2015, astfel că, anul următor, s-a apucat să mai facă şi el ceva bani. Georgel Costin stătea în Centrul social de Găzduire şi a ieşit la “muncă” prin instituţiile din municipiu.

În vara anului 2016, procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului, pentru şase infracţiuni de furt. El şi-a recunoscut faptele şi a participat la activităţi de reconstituire, explicând clar cum a comis faptele. Potrivit rechizitoriului Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, la data de 16 februarie 2016, în timp ce se afla în Centrul Social de Găzduire de pe Calea Galaţi, inculpatul a intrat într-o cameră aflată la parter şi a sustras un telefon, apoi l-a vândut. După câteva zile, a mers împreună cu o altă persoană la Policlinica Hipodrom şi, în timp ce aceasta era la consultaţie, individul pus pe furat a mers în spital. Din camera vestiar, unde se aflau mai multe genţi ale cadrelor medicale, Georgel a sustras trei portofele cu acte şi bani, un telefon mobil “Nokia Gold” şi o cheie de contact cu breloc. Individul a verificat portofele furate, găsind suma de 635 lei şi mai multe bonuri de masă. După ce le-a golit, hoţul a aruncat portofelele la ghena de gunoi. Cheia sustrasă de bărbatul de 46 de ani provenea de la un autoturism “Honda Civic”. În luna martie, inculpatul a luat la rând mai multe instituţii publice. El a mers la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” şi a intrat într-un birou, de unde a luat un telefon “Nokia”, apoi s-a dus pe la Palatul Agriculturii, a intrat într-un birou care nu era închis şi a luat un portofel aflat într-o haină agăţată în cuier. A găsit în interior suma de 145 lei. Dacă tot a văzut că treaba merge, hoţul a vizat apoi apoi fostul cinematograf “Lyra” şi a sustras telefonul şi portofelul unei angajate. A dat o raită şi pe la o societate de turism din Piaţa Poligon, tot cu aceleaşi gânduri.  În final, individul a fost săltat de poliţişti şi a ajuns în spatele gratiilor. Acum se va odihni mai mulţi ani la răcoare.
Categorie articol: 

Comentarii