Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cinci şahişti de la Orizont 64 pe podium la “Cupa sărbătorilor de iarnă”

• Cosmin Nedelcu a împărţit primele două locuri din clasamentul general cu tulceanul  Laurenţiu Sarighioleanu •  pe podium au urcat, de asemenea, Victor Dumbravă, Cosmin Andrei, Matei Grigore şi Alexandru Radu

 

În urmă cu puţin timp, multiplul medaliat naţional şi internaţional la şah, Cosmin Nedelcu, şahist candidat maestru la doar 11 ani, s-a clasat pe locurile 1-2 în clasamentul final, la turneul de şah care a avut loc la Tulcea, în organizarea clunului Logic Delta şi care a purtat denumirea de “Cupa sarbătorilor de iarnă”. Şahistul brăilean a împărţit primele două poziţii din clasamentul general cu reprezentantul clubului organizator, Laurenţiu Sarighioleanu, ambii având câte 5 puncte şi jumătate din 6 posibile. La categoria U14, Cosmin Nedelcu a ocupat poziţia a doua, de asemenea fără nicio înfrângere. Tot la turneul U14, Victor Dumbravă s-a clasat pe locul al treilea în clasamentul final şi pe primul loc la U 12, cu 4 puncte din 6 posibile, iar Cosmin Andrei a obţinut locul al doilea, la băieţi U12.

La turneul rezervat băieţilor şi fetelor cu vârste până în 8 ani, componentul lotului naţional Matei Grigore a încheiat neînvins competiţia, cu 6 puncte din 6 posibile, iar Alexandru Radu, cu 4 puncte, a ocupat poziţia a treia.

Singurul şahist din delegaţia brăileană care a avut ghinion la acest turneu a fost Andreas Alexandrou. Brăileanul a pierdut în ultima rundă şi nu a prins locul al treilea, în schimb a câştigat 20 de puncte la coeficientul Elo.

Câştigătorii au fost recompensaţi de organizatori cu premii în bani, diplome, medalii şi cupe.

“Îi felicit pe toţi membrii delegaţiei clubului Orizont 64 pentru premiile obţinute şi pe organizatori, mai precis pe cei de la clubul Logic Delta, pentru organizarea ireproşabilă a acestei competiţii”, a declarat Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului Orizont 64 Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii