Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciini maidanezi otraviti cu furadan

Laboratorul Directiei Sanitar Veterinare Braila a efectuat necropsia si examenul toxicologic in cazul a patru cadavre de ciini gasite pe domeniul public al municipiului, unul pe 11 iulie si trei pe 16 iulie, iar concluzia a fost fara echivoc: moartea animelelor a fost provocata prin otravire cu furadan. "S-a obtinut o reactie pozitiva la furadan, deci aceasta este substanta folosita pentru uciderea ciinilor", ne-a declarat Gicu Dragan, directorul DSV Braila.
Inspectoratul de Politie al Judetului Braila a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca, in cazul celor trei ciini gasiti morti, miercuri, 16 iulie, in dreptul blocului O, de pe Str. Baraganului, au fost demarate cercetari, sub aspectul savirsirii infractiunii de omorire a animalelor cu intentie, fapta prevazuta si pedepsita de Legea nr. 9/2008, privind protectia animalelor.
Daca unii dintre braileni se bucura sa scape, prin orice mijloace, de ciinii maidanezi care au impinzit strazile orasului, altii se declara revoltati de asemenea acte. Acestia din urma il acuza pe Vasile Horez, administratorul serviciului de ecarisaj al municipiului, ca ar fi principalul vinovat pentru uciderea animalelor. Horez se apara, insa, replicind ca, in momentul de fata, el are contract cu Primaria pentru capturarea si inchiderea patrupedelor intr-un adapost special, fiind platit doar pentru ciinii vii, nu si pentru cei morti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii