Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cifra de afaceri in crestere cu 40%, la Winmarkt, in primul semestru

Compania Winmarkt, proprietarul unei retele de centre comerciale, a inregistrat in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 15,3 milioane lei, cu 40,3% mai mult decit in intervalul similar din 2005.
Profitul net a avansat, de asemenea, cu 37,5%, pina la 9,55 milioane lei, potrivit datelor financiare ale firmei.
"Cifra de afaceri a crescut cu 40,39% fata de semestrul I al anului precedent ca urmare a imbunatatirii gradului de ocupare a spatiilor. Cresterea calitatii spatiilor oferite prin investitii in cele mai multe dintre proprietati a atras o serie de chiriasi importanti, cei mai multi retele nationale", se arata in raportul companiei.
Winmarkt a raportat venituri din exploatare de 18,8 milioane lei, iar cheltuielile totale au urcat la 7,89 milioane lei, fata de 5,7 milioane lei in primele sase luni de anul trecut.
Compania a inceput in acest an amenajarea magazinului Oltul din Slatina, modernizarea sistemului de climatizare la Somes Cluj si Dunarea din Braila si a continuat constructia unui nou corp de cladire la magazinul Modern din Galati.
Platile destinate acestor proiecte de investitii s-au ridicat in primele sase luni la 8,91 milioane lei.
Potrivit reprezentantilor companiei, pina la finele anului vor fi finalizate si lucrarile la fatada magazinului Oltul din Slatina, aflat in patrimoniul Winmarkt, si vor fi inlocuite scarile rulante in magazinul Omnia din Ploiesti.
Anul trecut, compania a raportat o cifra de afaceri de 22,3 milioane lei, cu 16% peste nivelul din 2004, si un profit brut de 15,7 milioane lei,
Winmarkt va inaugura in octombrie un mall de 50.000 de metri patrati, denumit Grand Center Ploiesti, in urma unei investitii de circa 8,5 milioane euro. Un alt proiect al Winmarkt vizeaza constructia unui centru comercial la Sinaia, pentru care a alocat 3,5 milioane euro, iar in luna noiembrie a acestui an va fi deschis si Central Shopping Center din Vaslui.
Firma administreaza 18 centre comerciale in orase precum Cluj-Napoca, Ploiesti, Rimnicu-Vilcea, Galati, Braila, Buzau, Piatra Neamt, Tulcea, Slatina, Bistrita, Alexandria, Vaslui, Turda si Sinaia.
Planurile pe termen lung ale retelei vizeaza transformarea spatiilor aflate in portofoliu in mall-uri si amenajarea de noi complexuri. Potrivit reprezentantilor companiei, pina in 2008 Winmarkt si-a propus sa ajunga la 25 de centre la nivel national.
Lantul face parte din grupul de fonduri de investitii New Century Holdings (NCH), unul dintre cei mai mari proprietari de spatii comerciale din Europa de Est. Investitiile totale derulate de NCH in regiune se ridica la aproape trei miliarde de dolari, din care peste 300 milioane de dolari in Romania.




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii