Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cibule, băi omu' lu' Dumnezeu!

Bre, deci am făcut mişto de matale, mă-nţelegi? Adică te-am luat în răspăr, la preţ de matineu, peste picior, alege matale ce expresie îţi convine din cele enumerate de mine.

Nu serios acuma, matale chiar crezi că ai şanse să mai ajungi primar în municipiul Brăila în următorii 100 de ani, de exemplu? Adică chiar crezi că mai este cineva atât de tembel, încât să-şi strice duminica în care se organizează alegeri, să-şi rupă din timpul lui 45-60 de minute ca să meargă la secţia de votare şi să pună ştampila fix pe matale? Eu pun pariu că nici matale nu ai face chestia asta în duminica alegerilor, că doar n-oi fi dus cu pluta să strici frumuseţe de partidă de pescuit pentru un vot care oricum nu te va ajuta cu absolut nimic.
Este adevărat că săptămâna trecută am scris că matale vii tare pe turnantă în cursa pentru Primărie, dar, repet: am zis-o LA MIŞ-TO. Scuză-mă că am despărţit în silabe, dar simt nevoia ca în prezenţa moşnegilor să vorbesc mai rar şi apăsat, să nu fiu nevoit să repet de paişpe ori ce am zis. Păi, numai dacă te uiţi la procentul ăla de 9,8 te apucă râsul. Mă mir că mai ai curajul să spui că ai mărimea 9,8 în sondaje, în loc să zici că asta-i o chestiune personală, pe care preferi să o păstrezi confidenţială. Da' se vede treaba că matale ai început să înţelegi viaţa cumva pe invers, ca şi cum ai fi împlinit deja 69 de ani, lucru care se va întâmpla abia la anul, conform datelor din buletinul matale. Şi ştii de ce zic că ai început să judeci lucrurile pe dos, chestie care, de pildă, nu se întâmpla undeva în anul 2004 (sau poate am fost eu prea prost şi nu m-am prins cât de parşiv erai)? Păi, îmi dau seama că între timp, de când o arzi aiurea prin Bucureşti, făcând-o pe senatorul prin mall-uri şi alte magazine cu scule de pescuit, ai început să ai apucăturile lui Bunea Stancu. Îl ştii, ăla pe care îl detestai prin ziare, ca apoi să îţi înnozi coada cu el în tot soiul de afaceri păguboase pentru Brăila. Pe vremuri te deranja când o persoană publică (aşa cum este şi Bunea Stancu) jignea ziariştii, comportându-se ca un mitocan. Astăzi văd că eşti mai abitir decât el, din moment ce ai putut să afirmi în ultima conferinţă de presă (adică în public) că Stancu a greşit când l-a făcut oligofren pe colegul nostru, că ar fi trebuit să facă referire la "regnul animal domestic", ca să te citez exact, în cazul ziaristului de la Obiectiv.
Ştii însă care e diferenţa dintre Stancu şi matale? El a legat două mandate, prostindu-i pe fraieri, pe când matale, cel mult, o să legi undiţa de poarta primăriei, convins fiind că balta mai are peşte şi pentru tine.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii