Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cibu vine tare pe turnantă, în lupta pentru primărie

De exemplu, Constantin Cibu, care din 2008 încoace chiar că nu a făcut nimic. Bine, s-a foit un pic prin Parlament, a vizitat câteva mall-uri din Bucureşti, şi-a încasat leafa la timp, dar cam atât. Cu toate astea, încă există brăileni care l-ar vota la anul, pentru a deveni din nou primarul Brăilei, după ce a îndeplinit această funcţie în mandatul 2004-2008. Mandat în care, în caz că aţi uitat, Cibu s-a remarcat doar prin cearta sa cu familia Văsioiu, pe care a reuşit să o evacueze din viaţa publică.

În sondajul făcut de liberalii brăileni (nu ştiu cât de corect este, eu îl iau ca atare), Constantin Cibu se situează pe locul al treilea, cu 9,8%, după primarul Simionescu şi Vasile Varga. Procentul lui mi se pare extrem de mare dacă e să ţinem cont că în ultimii trei ani fostul primar abia dacă a apărut de 4-5 ori în public. Conferinţe de presă din an în Paşti, anonimat total în Senat, adică zero activitate. Şi-atunci de ce 10% dintre brăileni l-ar vrea pe Cibu încă o tură la primărie? O să spuneţi că Simionescu este la distanţă mare de Cibu, fiind cotat în sondajul făcut de PNL cu 61%. Aşa este, dar Cibu se află la doar patru puncte în spatele lui Varga, deci ar putea spera să intre în turul al doilea de scrutin, căci la mintea lui sigur a uitat că primarii se aleg acum dintr-un singur tur.
Dacă în trei ani de zile, Cibu şi-a păstrat o oareşce zestre electorală fără să facă absolut nimic, eu zic că tactica lui pentru la anul trebuie să fie următoarea. Cibu să se înscrie în cursa pentru primărie, dar să nu apară deloc în campania electorală. Să nu vorbească despre proiecte, să nu facă promisiuni, să nu intre în clinciuri cu ceilalţi candidaţi. Nu, doar să îşi pună poze pe stâlpi, să apară prin ziare şi la televizor cu spot-uri electorale. Căci se pare că brăilenii preferă în continuare un primar care să nu facă nimic, aşa că dacă vrea să câştige, Cibu trebuie să nu mişte nici măcar un deget. Să stea în campania electorală la pescuit, că după alegeri s-o găsi cineva să îl sune să vină să îşi reia scaunul de primar, din care a fost izgonit în 2008.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii