Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cibu se vede deja cu încă un mandat de primar

* totodată, Cibu este extrem de deranjat de faptul că i se leagă numele de retrocedarea Pieţei Concordia, acuzând cotidianul "Obiectiv" că, prin aducerea la cunoştinţa brăilenilor a modului în care s-a făcut această retrocedare, a instigat la nerespectarea unor hotărâri judecătoreşti

Senatorul UNPR Constantin Cibu este convins că are şanse reale de a mai câştiga un mandat de primar şi afirmă că, la cei 68 de ani ai lui, 69 la anul, e numai bun pentru a conduce încă o tură destinele brăilenilor.
Cibu a mai adăugat că motivele pentru care este atât de sigur că brăilenii l-ar mai vota o dată sunt legate de faptul că actualul primar nu a făcut nimic, ba, mai mult, proiectele pe care le-a "moştenit" de la el, le face prost. În cadrul unei conferinţe de presă, aşa cum face de obicei, de altfel, în lipsă de alte subiecte, Cibu a atras atenţia că primarul Simionescu nu a ridicat până acum un cartier rezidenţial în locul unităţii militare de la Caporalul Muşat, neluând în calcul faptul că, din aceleaşi motive legate de criza financiară, nici el nu a putut derula proiectul respectiv. Totodată, senatorul UNPR a atras atenţia că Primăria Brăila nu a făcut nimic cu Parcul Industrial, asta deşi nici el, pe vremea când era edil şef, nu s-a remarcat la acest capitol. Ultima găselniţă a fostului primar legată de incompetenţa lui Simionescu se referă la reabilitarea Bulevardului Dorobanţi, despre care spune că se face altfel decât a fost iniţial aprobat în proiect: "Linia de tramvai nu se pune aşa cum am făcut eu proiectul, ci s-a găsit o altă soluţie tehnică, mai proastă, la aceeaşi bani. Am înţeles că nici canalul colector nu se va reabilita, ci doar se va zugrăvi şi repara pe ici, pe colo", a comentat Cibu. Întrebat dacă are dovezi palpabile pentru susţinerea acestor afirmaţii, dacă a făcut vreo sesizare oficială cu privire la acest lucru sau dacă măcar a întrebat Primăria ce anume se întâmplă pe Bulevardul Dorobanţi, Cibu a spus că nu şi că nu ştie încă dacă va face vreo adresă oficială către Primărie în acest sens.
În cadrul conferinţei de ieri însă, la un moment dat, între criticile aduse actualului primar, Cibu şi-a adus brusc aminte de un subiect care îl enervează enorm şi a avut o ieşire cel puţin penibilă. Mai precis, fără legătură cu subiectul conferinţei, a acuzat cotidianul "Obiectiv" că a "instigat la nerespectarea unor hotărâri judecătoreşti". Cibu se referea evident la subiectul retrocedării, în mandatul său, a Pieţei Concordia. Deşi nu a putut avea un discurs coerent, Cibu a "spumegat" o vreme pe acest subiect: "«Obiectivul» a instigat la nerespectarea unor hotărâri judecătoreşti. Vorbim de Concordia aici. Nu e normală atitudinea voastră. Luni întregi a apărut povestea cu Concordia, ce tot îi daţi atâta? Şi ce tot scrieţi că a fost făcută pe vremea mea? Că eu nu am niciun dosar penal, nimic... La Brăila au fost mii de retrocedări, a stabilit o comisie, eu, că eram primar, am semnat... Voi aţi pierdut în tot jocul ăsta... Voi sunteţi împotriva unor oameni care au venit cu documentele care trebuie... Nu mă interesează cum s-a făcut... Dacă justiţia aşa a decis... Nu e treaba primăriei... Dacă s-au făcut şmenuri, e treaba ălora care le-au făcut", a încheiat fostul primar.




Categorie articol: 

Comentarii