Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cibu: "De ce nu vreti sa deveniti ziarul lui Cibu? O sa va dau case la toti. Cum acum exista blocurile ANL, asa o sa existe blocul Obiectiv!"

Reporter: Va e ciuda ca noi sintem in solda PD-ului, iar dumnea'stra sinteti la PNL?
Cibu: Nu, cred ca fiecare trebuie sa aiba serviciul lui. Nu putem fi toti la PD, pentru ca, totusi, nu-i un partid atit de mare, incit sa-i poata cuprinde pe toti. Nu vezi ca in sondaje nu au mai mult de 35%? Asta inseamna o treime si ceva. Eu ma simt bine la PNL, mai ales acum cind s-a decongestionat oarecum atmosfera, in sensul ca am ramas mai putini in incapere. Inainte prea ne bateam fund in fund si ne inghesuiam sa prindem loc pe scaune. Acum e mult mai bine. Au plecat unii sa dea cu mistria la platforma lu' Stolojan, iar acum vreau sa-ti zic ca merg si cite 10 minute prin sediu pina sa gasesc un coleg pe care sa-l salut. Sintem putini, dar buni, fie-mi scuzata lipsa de modestie.
Reporter: Buni la ce?
Cibu: Pai, daca ar fi sa ma refer strict la mine, as zice ca sint cel mai bun primar al Brailei din 2004 incoace. As putea sa ma laud cu o groaza de realizari marete, dar stii ca intotdeauna am preferat sa tac si sa fac.
Reporter: Pai, ati pus paispe borduri, ati asfaltat doua bulevarde si cam atit.
Cibu: Seriooos? Da' tu in ce oras traiesti, ba' baiatule? Cind ai fost ultima data pe faleza? Alaltaieri? Bravo tie, dar te-ai uitat cu atentie la Dunare? In apa Dunarii, ma, ce dracu nu intelegi? Ei, daca ai fi privit cu atentie, ai fi constatat ca apa curge un pic mai lin si creeaza o stare de confort cetatenilor. Pe vremea predecesorilor mei, Dunarea curgea in dimburi. Era normal ca lumea sa fie nemultumita. Nu ma intreba cum am reusit sa schimb cursul Dunarii, pentru ca familia Vasioiu sta la pinda, poate mi-a pus si microfoane in birou, si nu vreau sa le vind ponturi dusmanilor.
Reporter: Apropo de familia Vasioiu. Ce-aveti, domn'e, cu Dana?
Cibu: Eu cu d-na Vasioiu? Ce sa am cu ea? N-am nimic. Ce vina am eu ca in orasul Braila nu este decit o singura Primarie si, implicit, nu poate fi decit un singur primar? Sa vorbeasca, domn'e, barbat-su la Bucuresti, ca tot e mare deputat, sa se faca in teritoriu cit mai multe Primarii, sa ajunga si in fund la d-na Vasioiu, ca sa zic asa. Am observat ca nu ma mai slabeste cu criticile, ca imi face plingeri penale, ca ma acuza de abuzuri. Singurul abuz pe care l-am facut in privinta dumneaei a fost atunci cind am acceptat sa devina viceprimar, desi stiam ca va fi depasita de aceasta functie. Doamna Vasioiu, imi cer scuze pentru asta!
Reporter: Ia vedeti cum vorbiti de d-na Vasioiu, ca ea este sefa noastra, ziaristii de la "Obiectiv" si "Scormonitoru", pe plan local.
Cibu: Stiu ca este sefa voastra, ca doar ea face si desface in PD Braila. Toata ziua o laudati, iar atunci cind va incumetati sa o mai si ciupiti un pic, nu o faceti cu determinare. Poftim, de ce nu vreti sa deveniti ziarul lui Cibu? Ce are d-na Vasioiu si nu am eu? Din contra, as putea sa va spun ce am eu si nu are d-na Vasioiu, dar cred ca deja ati intuit despre ce anume este vorba. Ia sa o intrebi tu pe directoarea ta daca vrea sa sara din barca PD si sa vina la mine in PNL. Ti-am mai zis, nu mai sintem multi aici, deci as avea loc destul sa va cazez pe toti. Ce-i drept, eu nu am sa va pot acorda facilitatile pe care le aveti acum de la PD, dar va pot oferi ocazia sa luptati alaturi de mine pentru o cauza nobila. Veti avea prilejul sa contribuiti la schimbarea in bine a Brailei si, cine stie, poate peste ani si ani o sa fiti amintiti in vreo carte de istorie a orasului.
Reporter: Nu, multumim, nu venim in tabara Cibu, pentru ca matale esti batrin si tovaras, pe deasupra.
Cibu: Ete-na, asta-i problema? Ma, o sa va dau case la toti. Cum acum exista blocurile ANL, asa o sa existe blocul Obiectiv. Pe nevestele voastre o sa le angajez la Primarie sa care doua hirtii de la etajul doi la etajul trei, deci toata lumea va fi multumita. Gindeste-te ca la PD nu o s-o mai duceti bine multa vreme. Nu vezi ca se impute treaba? Basescu nu-i om de cuvint. Acu' se imbata si i se pune pata pe cineva. Mi-ar parea rau sa aud ca ati luat teapa cu Basescu.
Reporter: Dar de ce vrei matale sa ne ai in solda?
Cibu: Uite-asa imi place mie. Vreau sa va dau ordine, sa va sun si la 10 noaptea sa comand un interviu pentru a doua zi. Adica ce, numai dl. Bunea Stancu sa aiba ziarul lui? Ce, eu sint mai prost sau cum? Am si eu o virsta de-acum si nu mai suport sa fiu criticat, pentru faptul ca Primaria nu si-a indeplinit planul, ca a scazut productia, cum ziceam noi pe vremuri. As putea sa va si ajut la scris, bagind cite un editorial pe saptamina. Stii ce mina am la scris, chit ca nu am mai exersat cam de mult? Pai, in anii '80, imi faceam singur textele pe care le citeam apoi la plenarele de partid. Stii cite aplauze furtunoase primeam de fiecare data? Serios vorbesc, as putea dubla tirajul Obiectivului. Mai ginditi-va, ca nu o sa va propun si a doua oara lucrul asta. La revedere, tovarasi!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii