Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CIA, suspectata ca a spionat un sindicat elvetian

Cel de-al doilea sindicat ca marime din Elvetia, Syna, a acuzat CIA ca a incercat sa obtina informatii privind membrii sai, in timp ce justitia elvetiana intentioneaza sa demareze o procedura judiciara impotriva presupusilor autori ai actelor de spionaj, relateaza AFP.
"Ministerul public al Confederatiei a deschis o ancheta judiciara la 12 septembrie, pentru incalcarea articolelor 271 si 272 din Codul Penal", care interzic spionajul, a anuntat Parchetul federal intr-un comunicat.
Din cauza caracterului de "delict politic" al faptelor, procedura judiciara trebuie aprobata de Guvern, a precizat Parchetul federal.
Presedintele Syna, Kurt Regotz, a declarat ca sindicatul sau a fost informat in legatura cu aceasta problema saptamina trecuta, de politia federala elvetiana.
Sindicatul a anuntat intr-un comunicat ca a adresat un protest oficial ambasadei americane la Berna, solicitind trimiterea in Statele Unite a diplomatului suspectat de implicare in aceasta afacere si cerind CIA sa inceteze spionarea membrilor sai.
Ambasada americana la Berna a refuzat sa comenteze informatiile.
"Lupta legitima a Statelor Unite impotriva terorismului nu ii permite sa incalce legile care protejeaza viata privata si sa comita actele ilegale de spionaj impotriva sindicatelor", a explicat Syna in comunicatul sau.
Oficialii din cadrul sindicatului cred ca cercetarile desfasurate in rindul membrilor pot fi legate de Congresul Syna, care s-a desfasurat la sfirsitul saptaminii trecute si a carui tema a fost globalizarea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii