Mergi la conţinutul principal

Chivu nu vrea să plece

* până când instanţa se va pronunţa, atribuţiile sale vor fi preluate de primul său adjunct, cms. Adrian Glugă

Comisarul şef Cătălin Chivu a atacat în instanţă Ordinul prin care a fost eliberat din funcţie de către conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). El ar putea reveni la conducerea Poliţiei brăilene în situaţia în care instanţa va suspenda actul de sancţionare, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul cms. şef Costel Arbunea. Acesta a atacat decizia prin care era demis din funcţia de şef al Poliţiei Municipiului, fiind imediat repus în funcţie, până la judecarea pe fond a cauzei, ce a durat câteva luni. Şi fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila va avea ceva de aşteptat până când contestaţia sa va primi un răspuns, deoarece prima înfăţişare a fost programată de abia pe data de 15 decembrie. Ofiţerul pare însă decis să nu renunţe atât de uşor la funcţia pe care o ocupă din aprilie 2005, atunci când a câştigat concursul organizat de Inspectoratul General al Poliţiei Române.
30chivu2Chivu a atacat sancţiunea primită de la superiorii săi în "Contencios administrativ şi fiscal", dosarul, având ca obiect anularea actului administrativ, fiind înregistrat la Tribunalul Brăila în data de 26 aprilie. Până când instanţa se va pronunţa, atribuţiile sale vor fi preluate de primul său adjunct, cms. Adrian Glugă. Reamintim că şeful IJP a fost eliberat din funcţia de inspector şef al Poliţiei brăilene prin Ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor în data de 21 aprilie, ca urmare a "banalului" control tematic desfăşurat, la sfârşitul anului trecut, la Brăila. Neregulile descoperite la acea dată de către Corpul de Control al MAI l-au adus pe Cătălin Chivu în faţa Consiliului Superior de Disciplină al IGPR, care a decis că se impune demiterea acestuia. Motivele ce au stat la baza acestei sancţiuni nu au fost însă făcute publice deoarece, potrivit MAI, datele sunt secrete: "Raportul privind concluziile rezultate în urma controlului efectuat la instituţia sus-menţionată face parte din clasa «SECRET DE STAT», având nivelul de secretizare «SECRET», potrivit HG 585/2002 pentru aprobarea Standardelor naţionale de protecţia informaţiilor clasificate în România. Astfel, datele solicitate sunt exceptate de la liberul acces al cetăţenilor", se arată într-o adresă a Direcţiei Informare şi Relaţii Publice a MAI.
Pe baza constatărilor aceleiaşi comisii, la data de 3 ianuarie, conducerea MAI a dispus declanşarea procedurii cercetării prealabile faţă de alţi nouă ofiţeri cu funcţii de conducere. La finalizarea acestei activităţi, urmează ca IGPR să dispună măsuri disciplinare în consecinţă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro