Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chitara lui David Gilmour va răsuna din nou la Pompei

• chitaristul trupei Pink Floyd va cânta printre ruinele vechiului oraş roman, după 45 de ani de la primul asemenea concert istoric • David Gilmour a împlinit pe 6 martie vârsta de 70 de ani şi a lansat de curând albumul „Rattle that lock" • concertul va avea doar 3.000 de spectatori, deoarece aceasta este capacitatea vechiului amfiteatru

David Gilmour, chitaristul trupei Pink Floyd, va concerta din nou la Pompei, pe 7 şi 8 iulie, după 45 de ani de la concertul istoric pe care grupul britanic l-a susţinut în amfiteatrul roman din acest oraş antic, imortalizat într-un documentar care impresionează şi astăzi prin vitalitate, sunet şi imagini, a anunţat ministrul italian al Culturii Dario Franceschini pe contul său de Twitter.
David Gilmour, care a împlinit pe 6 martie vârsta de 70 de ani şi care a lansat de curând albumul "Rattle that lock", se va întoarce între ruinele de la Pompei, unde a cântat în 1971. Regizorul Adrian Maben a imortalizat în filmul său, "Pink Floyd: Live at Pompei", acel concert spectaculos al trupei britanice.

Relansarea amfiteatrului

În epocă, David Gilmour a oferit fanilor o prestaţie excepţională, cu piese precum „Echoes", „Carefull with that axe Eugene", „A Saucerful of Secret" şi „One of the days", aşa cum apare în filmul documentar.
Odată cu acest eveniment din luna iulie, autorităţile italiene vor să „relanseze", printr-o campanie mondială, imaginea amfiteatrul, unul dintre cele mai impresionante spaţii din Italia şi ale arheologiei mondiale.

Urmează Elton John

Elton John este următorul artist care va susţine un concert în oraşul antic Pompei, pe 12 iulie.
Amfiteatrul din Pompei poate primi circa 3.000 de spectatori. David Gilmour este un cântăreţ, compozitor, textier, instrumentist şi producător muzical britanic. Într-o carieră de peste 50 de ani, David Gilmour a devenit cunoscut în calitate de chitarist şi solist al trupei de rock progresiv Pink Floyd, ale cărei albume şi single-uri s-au vândut în peste 250 de milioane de copii pe plan mondial. În 2005, David Gilmour a fost recompensat cu Ordinul Imperiului Britanic în rang de Comandor.

 
Categorie articol: 

Comentarii