Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiscaniul se topeste sub arsita

Reteaua de apa potabila a comunei Chiscani, extrem de solicitata zilele acestea, nu mai face fata. In jumatate de sat apa curge, mai bine zis tiriie, pentru ca presiunea este extrem de scazuta. In cealalta jumatate, insa, nu mai ajunge deloc. Necazul chiscanenilor a inceput in primavara, cind inundatiile au produs grave avarii la conducta de apa industriala. In lipsa acesteia, satenii au utilizat apa potabila pentru orice, inclusiv pentru irigatii. "Inundatiile au avariat grav conducta de apa industriala, pentru ca stiti, la noi exista in paralel retea de apa potabila si retea de apa industriala. Asa ca cetatenii utilizeaza apa potabila si la irigat gradinile si la adapat animalele. Or, conducta nu este dimensionata pentru un asemenea consum si, cum era de asteptat, la o retea de apa potabila de 20 km, acolo unde curge, apa are presiune scazuta, iar in alte zone nici macar nu mai ajunge. Nu avem cum sa intervenim pentru reducerea consumului, omul are apometru, cit consuma atit plateste", a precizat Relu Bogdan, viceprimarul comunei Chiscani.
Despre problema cu care se confrunta cetatenii din Chiscani, redactia noastra a fost informata luni. "Murim. Ne stingem de arsita. Nu mai putem indura caldura asta fara un pic de apa. Cei mai tineri, care pot cara, aduc apa cu butoaiele de la Dunare. Navetistii aduc apa de baut de la Braila. Altii roaga soferii de maxi-taxi sau autobuz sa ii ajute cu cite o sticla. Va rugam, faceti ceva!" ne-au scris citiva cetateni care locuiesc in partea de sat dinspre Braila, zona in care apa potabila nu a mai ajuns de citeva luni.
Conducerea Primariei a promis insa ca in citeva zile problema apei se va rezolva la Chiscani. Toate piesele necesare repararii retelei de apa bruta, inclusiv pompele, au fost achizitionate, iar in timp foarte scurt vor fi montate. "In citeva zile se rezolva", a promis viceprimarul Bogdan.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii