Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiru pune reflectorul pe «hoţii de voturi»

Ţărănistul Gheorghe Chiru face apeluri disperate în privinţa unificării forţelor de dreapta la Brăila pentru alegerile locale, în contextul în care, spune el: "PSD-ul a câştigat teren". Acesta a catalogat, ieri, candidatura la Primărie a arhitectului şef, Marian Ion, ca o nouă găselniţă a PSD-iştilor de a trunchia voturile partidelor de centru-dreapta de pe eşichierul politic. În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNŢCD Brăila a arătat cu degetul către mai mulţi performeri de pe scena politică locală, pe care îi acuză că vor trunchia voturile în favoarea social-democraţilor, chiar dacă, în cazul unora, va fi un scenariu involuntar. "Vedeţi că au venit şi cu varianta de candidat independent. PSD-ul l-a propus pe acest Marian Ion, arhitectul şef al oraşului. Omul lui Aurel Simionescu, omul PSD-ului, omul fostului contabil-şef, omul bun la toate acolo şi care semnează exact cum a semnat Simionescu pentru Bulevardul Dorobanţilor, ca primarul. El va duce voturi la PSD. Pot să spun că e din trupa care mişună în jurul PSD-ului şi care e ca o ventuză pe banul public de foarte mulţi ani. Alea două personaje care sunt în spatele lui, numai din banii publici au făcut afaceri. Nu vreau să intru în detalii despre aceşti oameni de afaceri, pentru mine au fost mici şi rămân mici. (...) Marian Ion va rupe voturi de peste tot. Aşa au ei în socoteala lor", a declarat Chiru. Mai mult, acesta a criticat o postare recentă de-a lui Marian Ion pe site-urile de socializare, în care arhitectul făcea referire la aspectul Hotelului Pescăruş. "Spunea că «e o pată pe obrazul Brăilei». Băi frate, tu ai fost arhitectul şef al oraşului! Cel care creează structura pe orizontală şi pe verticală. Omul care dă idei, care are o decizie. (...) Dacă tu, ca arhitect şef arăţi cu degetul către ce ai făcut sau nu ai făcut în ultimii ani... nu ştiu, deja sunt într-o derută. Mă gândesc la ei, oamenii sunt zdraveni la cap când vin cu chestii de genul ăsta?", a mai completat Chiru supărat.

Încă o întâlnire eşuată pe tema unificării dreptei

Nemulţumirea ţărănistului se pare că a pornit de la o întâlnire recent purtată cu preşedintele PNL Brăila Cătălin Boboc şi liderul PMP Viorel Botea, soldată cu un eşec la capitolul formării unei alianţe a forţelor din opoziţie pentru alegerile locale. Chiru a afirmat dezamăgit că, la fel ca Boboc, Botea a invocat faptul că nu a primit acordul de la Centru pe o alianţă pe plan local. "Discuţia s-a soldat cu un nou eşec în sensul că a rămas ca Botea să ceară acordul preşedintelui Băsescu, că n-avea curajul să dea telefon pe loc, deşi e lider de partid judeţean. I-am spus: «Dă măi, omule, un telefon! Eşti lider de partid judeţean!» Eu oriunde am fost de-a lungul timpului am avut deschiderea asta. În fine, abia după vreo trei - patru zile a venit cu ceea ce deja anticipam: a spus că nu îi dă voie Băsescu să intre într-o alianţă. (...) L-a întrebat Boboc pe Botea cam ce procent crede că are şi a spus că are 18 - 19%. Pur şi simplu, din momentul ăla am o chestie aşa. «Doamne Fereşte!» M-a speriat rău Botea! Mai glumesc, dar vă spun, aşa ceva n-am putut să văd! Domnule, când ajungi la o discuţie cu nişte parteneri te priveşti în ochi şi spui din start, chiar dacă vrem să ne poziţionăm foarte bine unul în faţa celuilalt, păstrăm o decenţă, avem bun simţ, ne vedem lungul nasului! Cu Boboc nici nu am mai discutat pentru că am spus că, după procentele lui Botea socoteala e de 160%", a afirmat Chiru, ironic.

Chiru îl acuză pe Cîrligea că nu vrea o alianţă a opoziţiei

Interesant este că liderul PNŢCD a punctat că preşedintele PNL Cătălin Boboc nu ar spune "Nu" unei alianţe pe plan local, însă nu este lăsat de alţi membrii de partid să facă acest pas. Chiru l-a indicat pe afaceristul Florin Cîrligea, fără a face prea multe comentarii pe acest subiect. "Problema e că nu l-au lăsat cei de la partid. Şi nu Vasile Varga. Ceilalţi. Cei care vin acum din urmă şi sunt într-o efervescenţă. Este un personaj care are intenţii foarte mari pentru judeţul ăsta. Nu vreau să comentez chestia asta vizavi de Cârligea. Eu n-am nimic cu omul ăsta. (...) Dar faptul că nu e deschis. E foarte opac, acolo în PNL şi e o problemă pentru el şi pentru cei din jur. E treaba lui. O să vadă în perspectivă ce înseamnă să nu fii flexibil în politică", a mai completat acesta. În plus, Chiru a ţinut să precizeze că, din păcate, dacă se va merge pe această variantă, ţinta sa numărul unu în alegerile locale, nu va fi Marian Dragomir, ci Cătălin Boboc, deoarece PNŢCD şi PNL se adresează aceluiaşi electorat. Chiru a mai completat că a demarat discuţii şi cu partide mici în privinţa unei alianţe, însă nici acestea nu se înghesuie.

Ţărănistul consideră că şi Drăghincescu va face jocul PSD

Mergând pe aceeaşi linie, Gheorghe Chiru a afirmat că din punctul său de vedere Boboc i-a făcut jocul Simonei Drăghincescu atunci când a exclus-o din partid, dându-i putere deplină să joace alături de PSD. "PNL-ul a îndepărtat-o într-un mod categoric. Indiferent de faptul că ea, prin tot ce va face, va pune umărul la câştigul PSD-ului, mulţi nu o să poată să îi reproşeze nimic, din motivul ăsta. Eu am vorbit cu ea. Şi-a propus să candideze. Voia ca noi să fim nişte sateliţi. Nu mi-a spus asta, dar am înţeles, că mai citesc şi printre vorbe aşa. Că noi trebuie să fim în jurul ei, cumva, să gravităm. Lucru de înţeles, pe de o parte, dat fiind faptul că are un istoric recent în calitate de independent foarte bun. La momentul acela am punctat pozitiv poziţia ei, e de apreciat că a luat nişte voturi. Dar s-a schimbat total problema, să nu-şi facă iluzii! Din punctul ăsta de vedere va avea o mare dezamăgire, chiar dacă ea spune că e câştigătoare", a punctat Chiru, subliniind totodată că şi PMP-istul Viorel Botea va face jocul PSD, deoarece "o ajută" pe Drăghincescu să se promoveze în judeţ. "Să-mi fie cu iertare, dar nu înţeleg. Facem nişte jocuri, dar dacă facem şi o analiză în acelaşi timp, ne dăm seama că facem jocul PSD-ului. Şi Botea care e cu fundul în două luntre, pe de o parte îl sprijină pe Cârligea, căruia i-a povestit tot ce am vorbit cu Boboc, imediat. Nici n-am ajuns noi acasă şi Cârligea ştia ce am discutat. Un lucru foarte rău. Mult mai rău decât orice poate să îşi imagineze el", a conchis Chiru.

 
Categorie articol: 

Comentarii