Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiru mai are un pic şi intră în politică

Şi problema nu ar fi că urlă de nebun, ci că face gălăgie din nimic. Deşi nimeni nu îl întreabă nimic, nu îi spune nici de bine, nici de rău, Chiru le aruncă sacoşe pline cu apă în cap tuturor celor care trec pe sub fereastra sa. De multe ori se udă şi el, dar asta mai tare îl întărâtă, fugind repede la chiuvetă să umple alte şi alte sacoşe, să aibă muniţie, ca să zic aşa.

Este un lucru îmbucurător că Chiru îi face leoarcă pe Simionescu, Bunea Stancu (cu ăsta văd că a lăsat-o mai moale în ultima vreme), Dumitriu, Balcan, Cibu, Boboc sau Varga. La cât spirit critic are în el, Chiru poate spera că într-o zi îşi va găsi loc ca ziarist la o gazetă bună de împachetat ceapă. Sincer, eu l-aş lăsa să scrie şi editoriale, dar doar despre scăderea alarmantă a cotelor apelor Dunării sau exploatarea pomului de către om.
Ultima dată când a făcut ca toţi dracii de la fereastra sa, Chiru s-a năpustit asupra lui Balcan şi Cibu. Nici Balcan, nici Cibu nu îmi sunt simpatici, şi asta din „n" motive, pe care le-am prezentat de-a lungul timpului aici, în Scormonitoru. Dar când l-am auzit pe Chiru afirmând că Balcan şi Cibu vor dispărea cât de curând din viaţa politică, am zis să stau să îl ascult niţel, căci părea la fel de coerent ca clarvăzătoarele alea care îi vizitează studioul lu' nenea Dan de la OTV. Şi m-am întrebat în gând: bă, de unde ştie, bre, Chiru că Balcan şi Cibu vor fi aruncaţi peste bord în cel mai scurt timp? Iar singura variantă plauzibilă a fost aceea că Chiru s-a consultat cu Cătălin Boboc de la PNL, alt prezicător de succes, care ştiţi şi voi că săptămâna trecută a prorocit veşnica domnie a lui Simionescu la primărie.

Problema nu este că Balcan şi Cibu vor dispărea din politică, pentru că nu am să îi simt niciunuia lipsa, ci cine anume vorbeşte despre acest subiect. Bre, de bine de rău, atât Balcan, cât şi Cibu sunt de câţiva ani în politica asta de 2 lei din Brăila, başca fiecare dintre ei a fost ales măcar o dată de electorat. Că i-au ales proştii, tâmpiţii sau geniile în matematică, asta mai puţin contează. Important este că au ieşit la bătaie electorală şi au învins cel puţin o dată. Pe când Chiru, cine naiba este acest Chiru? Un nene care s-a milogit să fie uns vicepreşedinte la CJ, în primul mandat al lui Stancu? Poate la anul îşi va face şi Chiru debutul în viaţa politică din Brăila, să îl vedem ce poate la urne, nu la dat din gură de la fereastra salonului.
Categorie articol: 

Comentarii