Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiru este cu un picior afara din PNTCD

Vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Chiru, risca sa fie dat afara din PNTCD, la numai doua luni dupa ce si-a dat demisia si apoi, a revenit in partid. Chiru a parasit partidul din cauza unor diferente de opinie cu conducerea centrala, dupa care a revenit, motivind ca a fost rugat de liderii de la centru sa-si reia locul si functia in PNTCD, cu solicitarea de a evita sa-si mai exprime public parerile care sint in opozitie cu pozitia oficiala a PNTCD. Compromisul nu a durat decit vreo luna, dat fiind ca Gheorghe Chiru nu si-a mai putut tine gura, cind a fost vorba despre problema suspendarii presedintelui Traian Basescu. Daca, initial, conducerea centrala a lasat loc de intors, neavind o pozitie foarte categorica pe aceasta tema, mai nou, PNTCD a exprimat un punct de vedere oficial prin care cerea membrilor sai sa boicoteze referendumul, ceea ce l-a scos din sarite pe Chiru. El este de parere ca suspendarea presedintelui este o mare greseala si ca boicotarea referendumului pune membrii partidului intr-o postura jenanta, dezonorindu-i. Chiru, impreuna cu mai multi colegi de partid din toata tara, s-au intilnit de curind la Tusnad, unde au discutat despre aceasta chestiune si au semnat o declaratie prin care condamna decizia Biroului National de Conducere, calificind-o drept o "mare eroare" si-si declara sustinerea pentru presedintele Traian Basescu. Documentul facut public a deranjat, evident, conducerea PNTCD, care se va intruni joi intr-o sedinta in care este de asteptat sa se decida excluderea din partid a "dizidentilor". Chiru sustine ca nu-i este teama de o astfel de decizie si ca nu poate asista impasibil la distrugerea credibilitatii si onorabilitatii partidului, de catre o conducere care ia hotariri pe criterii personale: "Decizia luata de conducerea partidului, privind boicotarea referendumului, este in contradictie cu orice logica. Un partid care se respecta nu poate sta in afara jocului politic, neasumindu-si responsabilitatea unor decizii competente, bine cumpanite. Boicotarea referendumului dezavantajeaza clar partidul si nu ne reprezinta ca structura, ca mod de actiune politica. Mai mult, stiu din discutiile purtate cu colegii mei ca 70-75% dintre membrii PNTCD sint sustinatorii lui Traian Basescu si sint deranjati de faptul ca actuala conducere sta cu fundul in doua luntri, pe aceasta tema, si isi schimba parerea dupa cum bate vintul. Ne ducem intr-o zona gri a politicii, iar PNTCD-ul, ca partid, nu merita aceasta soarta. De doi ani de zile ne chinuim sa revenim in forta pe scena politica, insa, cu actuala conducere, se pare ca lucrurile nu merg in sensul dorit. S-a pornit o batalie fara sens impotriva lui Basescu, o batalie care nu ne reprezinta. PD face parte din aceeasi familie europeana cu noi, PPE, iar daca conducerea Partidului Popular European il sprijina pe Basescu, inseamna ca are niste calitati, ca a facut niste lucruri bune".
L-am intrebat pe Gheorghe Chiru daca se va indrepta catre un alt partid, in cazul in care va fi dat afara din PNTCD, insa acesta a evitat un raspuns clar: "Chestia asta cu datul afara din partid nu ma impresioneaza deloc. Daca pentru faptul ca il sustin pe Basescu o sa ma dea afara, n-au decit, o sa accept situatia si o sa astept pina la concretizarea unor alte oferte pe care le-am primit si care au ramas in picioare. Nu ma da afara din functia de presedinte al tarii, ci din aceea de presedinte al PNTCD Braila, care, oricum, era o corvoada, era o munca facuta in plus, pe banii si pe efortul meu personal".
Amintim ca o posibila oferta pe care a avut-o "si care a ramas in picioare" ar putea fi cea de lider PNG, cu care Chiru s-a laudat in urma cu citeva luni, dar care nu a fost confirmata din alta sursa.
Categorie articol: 

Comentarii