Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiru: «Opoziţia brăileană trebuie să susţină un candidat unic, din partea societăţii civile»

• ţărănistul Gheorghe Chiru a afirmat, ieri, că singura şansă de redresare la nivelul opoziţiei brăilene este aceea de a se mobiliza în spatele unui candidat venit din partea societăţii civile la viitoarele alegeri • acesta a afirmat că prin intrarea lui Marian Dragomir la Primărie, PSD-ul şi-a deschis poarta către cârma oraşului pe termen îndelungat, prin urmare partidele din opoziţie trebuie să îşi regândească la modul foarte serios strategia de contraatac

 

Preşedintele PNŢCD Brăila consideră că reprezentaţii opoziţiei din Brăila trebuie să îşi reconsidere serios modul de contraatac la adresa PSD şi să ia în calcul unirea forţelor la viitoarele alegeri. Potrivit ţărănistului Gheorghe Chiru, singura şansă de a combate avansul obţinut de PSD prin venirea la Primărie a lui Marian Dragomir, un primar tânăr, este aceea de a renunţa la orgolii şi a se poziţiona în spatele unui candidat venit din partea societăţii civile şi nu din mediul politic. Cu un program foarte bun în spate şi cu susţinerea partidelor de dreapta, Chiru este convis că un asemenea personaj care răspunde cerinţelor străzii ar avea şanse reale să ţină piept şi chiar să învingă PSD la Brăila.

“Cei din opoziţie nu au ştiut să se organizeze la alegerile locale, în continuare sunt divizaţi, sunt varză. Vin cu chestii subţiri, apa de ploaie pentru politică. Nu au nicio şansă în condiţiile în care continuă şi în următorii doi ani ceea ce au făcut acum. Nu vor să se unească şi înţeleg de ce PSD-ul acţionează în direcţia în care o face. Fraieri ar fi să nu acţioneze aşa! Eu vorbesc despre unirea opoziţiei cu societatea civilă. Cei neimplicaţi politic. E imposibil ca această comunitate să nu poată da un om căruia mulţi să nu aibă ce-i reproşa, căruia oamenii să nu îi poată reproşa anumite lucruri pe care societatea le vede ca fiind de neacceptat în cazul unui candidat. Deci un om care nu a fost implicat politic, un om care poate să o ia de la zero, un om în jurul căruia se poate construi o idee, un proiect concret. Nu chestii pe care le facem de 28 de ani şi jumătate”, a declarat Chiru.

Acesta a afirmat că spre dezamăgirea lui, deşi au trecut anii peste Brăila, campaniile electorale se desfăşoară aproape identic cu perioada 1990, ceea ce este inacceptabil din punctul său de vedere. Ţărănistul a afirmat că până când liderii partidelor din opoziţie nu vor învăţa să lase orgoliile la o parte şi să facă front comun, mai mult, să accepte să sprijine o persoană venită din afara spectrului politic, nimic nu se va schimba la viitoarele alegeri.

“Stânga e foarte bine organizată la Brăila. Are logistică la dispoziţie, are afaceri şi oameni de afaceri care, efectiv, îşi urmăresc indirect interesele susţinându-i pe cei din administraţie. Nu vor fi daţi niciodată la o parte decât de o persoană care aduce ceva nou şi care are în jurul ei oameni ce vor fi acceptaţi de societate. Nu vedeţi ce reacţii sunt? Indiferent de cei care sunt puşi să comenteze aiurea în spaţiul virtual, este şi reacţia firească a oamenilor vizavi de cei care fac politică. Noi trebuie să învăţăm că nu se poate să tot revenim. Am candidat o dată într-o parte, apoi în altă parte. Dacă am văzut că nu... asta e. Acolo, în staff, să ne aducem aportul se poate şi e important. Un staff puternic alături de un om care nu are experienţă la început, e foarte important”, a mai adăugat Chiru.

Sursa citată a dat asigurări că nu doreşte să mai candideze pe viitor pentru că şi-a învăţat lecţia după scorul mic obţinut la precedentele alegeri. PNŢCD-istul a explicat că la alegerile locale a candidat la insistenţele conducerii centrale, pentru că nu a fost identificat un alt candidat la Brăila. “Eu ştiam atunci care este poziţia mea, unde mă plasez. Eu chiar îmi văd lungul nasului. Să spună unii ce or vrea...”, a conchis Chiru.

 

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii