Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiriile pentru medici, în sfârşit, aprobate!

este vorba despre noul bloc de locuinţe, inaugurat în urmă cu câteva săptămâni, cu 31 de apartamente destinate închirierii, în regim ANL, de către specialiştii din domeniul sănătăţii care vor veni să lucreze în spitalele brăilene •o altă veste mult aşteptată este că, în cel mult două săptămâni, noii beneficiari îşi vor primi şi cheile locuinţelor de serviciu

 

S-au aprobat chiriile pentru medici! După ce în luna august s-a realizat  repartiţia apartamentelor către beneficiari, în cele din urmă, aceştia au aflat şi sumele pe care le vor avea de plătit după ce se vor muta aici. Acestea variază între 254 de lei/lună pentru un apartament cu o cameră şi ajung la 486 de lei/lună pentru unul cu 3 camere. Numai că în noul bloc de locuinţe cu 31 de apartamente se vor ocupa doar 7. Cel puţin, deocamdată, pentru că alte 5 dosare depuse au fost respinse de către comisia socială, iar restul specialiştilor din sănătate se lasă aşteptaţi. Proiectul de hotărâre a trecut de votul aleşilor, joi, 26 septembrie, în cadrul unei şedinţe ordinare a Cosiliului Judeţean Brăila. Potrivit proiectului, valoarea chiriilor nu este fixă, ci se va stabili anual de către administratorul locuinţelor, fie în raport cu rata inflaţiei, fie în funcţie de acte normative emise de autorităţi centrale sau hotărâri ale CJ Brăila, în funcţie de vârsta solictantului sau modificarea stării civile prin modificarea structurii familiei chiriaşului şi a venitului net pe membru de familie. Totodată, durata contractului de închiriere este de 5 ani, iar la expirarea termenului de închiriere, beneficiarul poate solicita prelungirea termenului. Acum că noii beneficiari au aflat şi cuantumul chiriilor, aceştia se pot pregăti să se mute, pentru că în cel mult două săptămâni, spun reprezentanţii CJ Brăila, vor primi şi cheile apartamentelor de serviciu.

Amintim vă blocul de locuinţe construit în regim ANL, destinat  închirierii de către specialiştii din domeniul sănătăţii care vor veni să lucreze în spitalele brăilene, a fost inaugurat pe 25 august, în prezenţa ministrului Sănătăţii Sorina Pintea. Lucrările la blocul ANL au început în 2015 şi au costat peste 2,7 milioane de lei, banii fiind asiguraţi de Agenţia Naţională de Locuinţe. Deşi construcţia au fost finalizată încă din februarie 2018, inaugurarea blocului de locuinţe a fost întârziată din cauză că ANL nu a găsit la timp o soluţie pentru racordarea blocului la reţeaua de gaze.
Categorie articol: 

Comentarii