Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chirii mai mari la ANL

Aproximativ 70% dintre locatarii blocurilor ANL din Brăila vor scoate mai mulţi bani din buzunare, din această lună. Este vorba despre 471 de familii care au stat în regim de închiriere subvenţionată de stat mai bine de 5 ani şi care au împlinit vârsta de 35 de ani. Vizaţi de noile scumpiri sunt şi ocupanţii celui mai nou ansamblu de locuinţe construite cu fonduri guvernamentale din Brăiliţa II, unde chiriile sunt cele mai piperate.
Concret, potrivit unei situaţii centralizate de Serviciul de Utilitate Publică, Administrare Fond Locativ, din februarie a.c. au expirat contractele de "şedere" pentru 96 de familii din Brăiliţa II. Procentual vorbind, 71% dintre ocupanţii celor mai noi locuinţe ANL, care vor fi nevoiţi să scoată din buzunare chirii chiar şi de 4 ori mai mari faţă de cât plătesc acum. În aceeaşi situaţie se regăsesc şi 87 de chiriaşi din cartierul Brăiliţa I, 63 de familii care locuiesc în apartamentele din ansamblul Baldovineşti, 37 de familii din Appolo şi 188 din Lacu Dulce.
De precizat că la nivel central s-a procedat la majorarea chiriilor ANL pentru a încuraja cumpărarea acestora prin intermediul programului "Prima Casă". Până acum, autorităţile au scăzut preţul de vânzare a locuinţelor ANL de două ori la rând. În 2011, preţul pentru un singur metru pătrat era de 448 de euro. Anul trecut, preţul a scăzut la doar 411 euro, pentru ca acum Ministerul Dezvoltării Regionale să fixeze un preţ de vânzare la 326 euro/ mp. De exemplu, un apartament de două camere, de 60 mp, ajunge astfel la aproximativ 19.500 euro. La acest preţ poate fi achiziţionat doar de chiriaşii care îl ocupă de cel puţin un an. În ciuda reducerilor, la Brăila cumpărătorii nu se înghesuie deloc.
Amintim că noile tarife pentru locatarii blocurilor ANL din oraşul nostru au fost aprobate la sfârşitul lui octombrie 2013, în Consiliul Local Municipal.

 
Categorie articol: 

Comentarii