Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiriasii ANL isi vor putea cumpara locuintele de la Primarie

Tinerii care locuiesc cu chirie in locuinte construite si repartizate in cadrul programului ANL de constructie de locuinte pentru tineri, destinate inchirierii vor putea sa cumpere aceste locuinte, dupa expirarea perioadei de cinci ani, prevazuta in contractul de inchiriere, fara a mai fi conditionati de limita de virsta, stabileste o Ordonanta adoptata de Guvern, in ultima sa sedinta.
Ordonanta prevede ca pentru a putea cumpara locuinta, chiriasul trebuie sa achite integral pretul locuintei la data incheierii contractului de vinzare-cumparare, din surse proprii sau din credite contractate de la institutii financiare autorizate.
O alta conditie este ca titularul contractului de inchiriere si membrii familiei acestuia (sot/sotie si alte persoane aflate in intretinerea acestuia) sa nu detina o alta locuinta in proprietate, inclusiv casa de vacanta.
De asemenea, actul normativ prevede ca acestia pot beneficia o singura data de cumpararea unei locuinte pentru tineri, destinata inchirierii.
Valoarea locuintei se stabileste de autoritatile publice locale sau de operatorii economici in a caror evidenta se afla imobilele respective, pe baza unei evaluari realizate de o persoana fizica sau juridica autorizata.
Plusul de valoare adus locuintei prin lucrari realizate de catre chirias pe cheltuiala proprie nu va fi luat in considerare la evaluarea locuintei. In cazul in care imobilul este dotat cu centrala termica proprie, valoarea centralei se include in pretul locuintei.
Categorie articol: 

Comentarii