Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiriac vrea un răspuns mai rapid de la Curtea de Conturi privind finanţarea sportului

• preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a afirmat că încă nu a primit niciun răspuns la solicitarea făcută către Curtea de Conturi Bucureşti, în privinţa finanţării sportului brăilean • plecând de la faptul că Primăria Brăila a primit undă verde pe aceeaşi speţă, acesta speră ca rezultatul să fie la fel şi la judeţ, iar verdictul să vină cât mai repede • şeful CJ Brăila a mai precizat că, în mod paradoxal, această situaţie problematică a apărut la scurt timp după ce echipa HC Dunărea a obţinut locul II în liga naţională feminină de handbal, ceea ce îi sugerează că rezultatul a “deranjat pe cineva”

 

Preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, s-a plâns, recent, că încă nu a primit niciun răspuns la contestaţia depusă la Curtea de Conturi Bucureşti pe tema finanţării sportului brăilean. Acesta a afirmat că atât timp cât Primăria Municipiului Brăila a primit un răspuns pozitiv pe aceeaşi speţă, se aşteaptă să nu întâmpine prea multe probleme. De asemenea, şeful judeţului a ţinut să precizeze că are bani pregătiţi în bugetul instituţiei pentru disciplinele sportive, însă nu poate să finanţeze până când nu obţine câştig de cauză de la CC. 

“Eu sper ca această situaţie să se deblocheze cât mai repede. Noi în continuare, şi Primăria şi CJ Brăila, avem alocaţi bani în buget pentru finanţarea sportului de performanţă. Oricum, din punctul meu de vedere, controlul Camerei de Conturi la speţa «Handbal» e puţin pe lângă lege. Cel puţin consider că au interpretat-o aşa. Am depus acea contestaţie, suntem la Curtea de Conturi Bucureşti şi aşteptăm un răspuns, sperăm că va fi unul pozitiv. Şi cât mai rapid. Pentru că CJ Brăila are în conturi alocat echipei de handbal, pentru jumătatea anului, deci până în decembrie, încă 12,5 miliarde lei vechi. Dacă situaţia se deblochează cu un răspuns favorabil, putem finanţa în secunda 1 această echipă şi să stingem litigiile apărute acolo cu salariile jucătoarelor”, a declarat Chiriac, făcând referire la salariile restante pe ultimele 5 luni în cazul jucătoarelor care au plecat, precum şi ale altor câteva din actuala componenţă a HC Dunărea.

Una peste alta, Chiriac s-a arătat mulţumit de modul în care se prezintă echipa în prezent. Acesta a vorbit despre succesul înregistrat de hanbaliste în cadrul meciurilor amicale, recente. De asemenea, susţine că în cazul meciurilor oficiale este de înţeles că echipa nu a putut obţine rezultate prea bune, în contextul în care situaţia legitimării jucătoarelor proaspăt intrate în echipă nu s-a rezolvat, astfel încât acestea nu pot participa, iar echipa nu joacă în varianta completă.

 

Şeful CJ Brăila consideră că există interese pentru a sabota HC Dunărea

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai precizat că, din punctul său de vedere, întreg acest episod nefericit privind blocarea finanţării sportului ar avea în spate anumite interese ascunse. Chiar dacă nu a pus punctul pe “i”, Francisk Chiriac a afirmat că, prin faptul că HC Dunărea s-a calificat pe locul II în liga naţională feminină de handbal, adică imediat după CSM Bucureşti, a deranjat “foarte mult”.

“Eu aş vrea să fac un ultim comentariu şi mă opresc după aceea. Se pare că am deranjat pe foarte multă lume cu acel rezultat istoric pe care echipa de handbal din Brăila l-a obţinut anul trecut: locul II în campionat. Se pare că acest rezultat a făcut ca anumite personaje - şi îmi pare rău dacă o interpretează politic, pentru că până la urmă vorbim despre echipa fanion a judeţului -, să creadă că o folosim sau nu o folosim cumva. Eu le aduc aminte că nu suntem în an electoral şi că eu, de fiecare dată când am mers la meciuri mi-am cumpărat bilet şi n-am fost îmbrăcat în roşu. Vă spun că eu aşa o simt. Se pare că anumite fenomene, anumite acţiuni sunt pornite şi din alte părţi. Am deranjat un pic. Este prima oară când echipa de handbal ocupă locul doi. Bineînţeles că n-aveam pretenţii la locul 1. Este o formaţie foarte puternică în acest campionat, mă refer la CSM Bucureşti, căreia i se alocă foarte mulţi bani. Iar noi, cu foarte puţini bani am reuşit să obţinem locul 2. În acest fenomen se investesc foarte mulţi bani, iar marea majoritate, 90% sunt finanţări din bani publici. Ca să fim clari, nu mă refer la adversarii politici. Eu mă refer la instituţiile statului care ne controlează. De ce să nu o spunem pe cea dreaptă?! Avem un audit la Consiliul Judeţean care de fiecare dată mi-a spus că finanţăm bine. Şi am făcut un audit la handbal. Nu vă spun pe unde sunt membri acei angajaţi ai CJ Brăila, prin ce partide. Pe urmă vine Curtea de Conturi...”, a afirmat Chiriac.

Reamintim că Primăria Brăila a primit undă verde de la Curtea de Conturi Bucureşti pentru a finanţa sportul brăilean, astfel că în şedinţa CLM din august a fost aprobat un regulament în baza căruia se vor da aceşti bani.
Categorie articol: 

Comentarii