Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiriac transmite că autoritățile brăilene resping propunerea DSP Galați

* președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a susținut, astăzi, o conferință de presă pentru a comunica decizia autorităților brăilene cu privire la propunerea făcută de DSP Galați * acesta susține că s-a luat hotărârea de a respinge solicitarea privind transferul pacienților cu COVID-19 din Galați la Brăila și a pacienților non-COVID-19 internați în spitalele noastre către cele din orașul vecin * la rândul său, primarul Marian Dragomir a dat mai multe detalii despre întâlnirea pe care autoritățile brăilene au avut-o în această dimineață

 

Președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a anunțat că autoritățile locale au luat, astăzi, decizia de a respinge propunerea venită din partea Direcției de Sănătate Publică Galați privind transferul de pacienți. Aceștia au propus, ieri, DSP Brăila un schimb de pacienți infectați cu virusul COVID-19 contra pacienți care suferă de alte probleme de sănătate. Mai exact, spitalele brăilene să preia toți pacienții cu coronavirus, iar cele gălățene pe cei non-COVID-19.

”Am avut o întâlnire la ora 10:00 cu conducerea spitalului, cu domnul prefect, cu domnul primar. Decizia Consiliului Județean Brăila și a conducerii celor două spitale, Spitalul Județean și Spitalul de Pneumoftiziologie este că nu acceptăm propunerea DSP Galați. În momentul de față noi avem pregătite trei planuri: A, B și C. În ceea ce privește toată această strategie de tratare a pacienților cu COVID-19. DSP Brăila știe punctul de vedere al spitalelor. Vom înainta și scris DSP Brăila, iar aceștia vor comunica DSP Galați și celorlalte instituții abilitate”, a declarat Chiriac.

La rândul său, primarul Marian Dragomir a postat pe rețelele de socializare un punct de vedere prin care a dorit să informeze brăilenii că autoritățile locale nu vor accepta niciodată această propunere. Acesta a oferit mai multe detalii despre întâlnirea decidenților brăileni ce a avut loc de dimineață.

”Autoritățile din Brăila nu acceptă propunerea DSP Galați!!! Se va transmite răspuns scris!!! La ședința de azi s-a stabilit că nu poate fi acceptată propunerea DSP Galați deoarece mutarea celor peste 1.500 de pacienți internați din Brăila (fără COVID 19), unii dintre ei netrasportabili nu este posibilă tehnic, va întârzia foarte mult orice altă intervenție și va încuraja circulația aparținătorilor între Brăila și Galați într-o perioadă în care "se rocomandă" să circulăm cât mai puțin. Apreciez profesionalismul medicilor și conducătorilor spitalelor din Brăila care au susținut cu argumente în unanimitate respingerea propunerii de la DSP Galați: dr. Gavrilescu Andrea, dr. Neacșu Alina, dr. Boboc Virginia, dr. Rîșnoveanu Delia, ec. Sîmpetru Ștefan, ec. Criță Bogdan. Apreciez faptul că dr. Ciochină Gabriel Director DSP Brăila și jr. Boboc Cătălin Prefect au participat la discuții împreună cu Iulian Chiriac Președinte CJ Brăila și subsemnatul, și de comun acord am stabilit că adresa DSP Galați nu poate fi pusă în practică sau acceptată!!! Voi comunica ca de fiecare dată transparent și corect adevărul, cu orice risc!!! Vă mulțumesc și vă asigur că în aceste momente dificile voi pune pe primul plan siguranța brăilenilor”, a declarat primarul.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii