Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiriac se laudă cu proiectele comunei Victoria, unde primar este un PNL-ist

• preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a postat, ieri, pe reţelele de socializare un mesaj privind mai multe proiecte investiţionale făcute de comuna Victoria (primar PNL) în timpul mandatului său • şeful CJ a încercat să sublinieze astfel faptul că a alocat bani fără să ţină cont de culoarea politică • potrivit acestuia, în perioada 2016-2019, Victoria a avut proiecte cofinanţate cu suma de 5.112.669 lei

 

Şeful Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Francisk Chiriac, s-a declarat extrem de mulţumit de banii pe care a reuşit să îi atragă primarul liberal al comunei Victoria, Stăvărel Dorobanţu, pentru o serie de proiecte investiţionale. Acesta a postat, ieri, un mesaj pe reţelele de socializare în care a anunţat că Victoria a primit cofinanţări în valoare totală de 5.112.669 lei pentru o serie de proiecte, atât de la nivel guvernamental, cât şi de la CJ Brăila. Chiriac a dorit să sublinieze astfel că în timpul mandatului său nu a ţinut cont de coloratura politică a primarilor atunci când a venit vorba de alocarea de bani.

“Am militat şi voi susţine în continuare dezvoltarea unitară a tuturor localităţilor judeţului Brăila, indiferent de culoarea politică a primarilor. Astăzi vă aduc la cunoştinţă proiectele prin asociere cu CJ Brăila şi prin fonduri guvernamentale, susţinute şi de mine personal, ale comunei Victoria. Suma totală este de 5.112.669,47 lei, suma care a intrat în judeţul Brăila şi în care se regăsesc proiecte privind modernizarea infrastructurii, a instituţiilor de învăţământ din Victoria şi nu numai”, a postat Chiriac pe pagina sa oficială de Facebook.

De altfel, într-o imagine ataşată acestui mesaj, Chiriac precizează că, în perioada 2016-2019, comuna Victoria a primit de la CJ Brăila 1.300.102 lei pentru şase proiecte investiţionale: extinderea şcolii gimnaziale la 6 săli de clasă (444.093 lei); înfiinţarea grădiniţei în Mihai Bravu (339.319 lei); reabilitarea unor corpuri de clădiri la Grădiniţa din satul Victoria (116.818 lei); amenajarea unui spaţiu de joacă şi împrejmuirea acestuia (28.095 lei); amenajarea şi împrejmuirea cimitirului din satul Mihai Bravu (194.242 lei); modernizarea sistemului de iluminat public pentru reducerea consumului de energie electrică prin montarea de aparate de iluminat cu led în satul Mihai Bravu (177.533 lei).

La acestea se adaugă un singur proiect cu finanţare guvernamentală în perioada 2017-2020: modernizarea străzilor rurale în localitatea Mihai Bravu (3.812.567 lei).

Reamintim că oportunitatea proiectelor propuse de primarii din comune şi oraşe pentru cofinanţare alături de CJ au fost deseori criticate de unii dintre consilierii judeţeni. Chiar proiectul comunei Victoria privind amenajarea şi împrejmuirea cimitirului din satul Mihai Bravu a fost vizat la un moment dat de PND-istul Cătălin Iordache, care a ţinut să precizeze că suma este una destul de consistentă şi că alte lucruri care să îi deservească în primul rând pe cei încă în viaţă ar trebui să fie prioritare pentru primari.

De asemenea, nu trebuie uitat nici faptul că unii primari liberali au acuzat în repetate rânduri că preşedintele CJ Brăila se află într-o campanie în care încearcă să atragă cât mai mulţi dintre colegii lor de partea sa şi totodată să stârnească zânzanie în interiorul PNL.
Categorie articol: 

Comentarii