Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiriac mai vrea un mandat de preşedinte la CJ Brăila

• actualul preşedinte al CJ Brăila, Francisk Chiriac, a anunţat că îşi doreşte să îşi depună candidatura în interiorul PSD pentru încă un mandat în fruntea Consiliului • dacă partidul va dori un alt candidat, acesta susţine că va anunţa ce va face în privinţa viitorului său politic • Chiriac a făcut afirmaţiile în contextul în care există zvonuri că ar dori să intre în tabăra Pro România

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, îşi mai doreşte încă un mandat pe această poziţie. PSD-istul a declarat, recent, că doreşte să se înscrie cât mai repede în cursa internă de la nivelul partidului privind desemnarea candidaţilor. Dacă partidul va avea altă opţiune, Chiriac nu s-a ferit să precizeze că îşi va analiza cu atenţie viitorul politic şi că va anunţa la timpul potrivit ce anume are de gând să facă. Interesant de precizat ar fi totuşi faptul că declaraţia lui Chiriac vine în contextul în care au apărut zvonuri că ar cocheta cu Pro România. De altfel, Chiriac nu şi-a ascuns nici în această conferinţă de presă apropierea de europarlamentarul Mihai Tudose.

“Eu vă spun că sunt la PSD. Vă spun foarte sincer că voi candida, cu siguranţă. Am vorbit şi cu domnul primar despre asta. Vom candida împreună. El pentru al doilea mandat la Primărie, eu pentru al doilea mandat la Consiliul Judeţean. Nu am niciun fel de problemă. Amândoi suntem la PSD. Lăsăm timpul să curgă. Eu, personal, vă spun că voi depunde candidatura la partid. Dacă partidul va spune că eu nu sunt cel mai bun candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean din partea PSD, atunci va fi decizia mea personală, legat de ce fac în continuare. Candidaturile sper să se depună cât mai repede. Am şi discutat lucrurile acestea la partid. Este foarte bine şi foarte important să ştim dinainte cine vor fi candidaţii, care va fi lista de consilieri, pentru a începe o campanie, să spunem, obrăzată. Ca fiecare să ştie. Nu în ultimele săptămâni, atunci când va fi bătălia şi vom aranja listele foarte repede. Eu cred că acest lucru trebuie să se întâmple cât mai curând. Şi partidul să anunţe şi lista, dar şi candidaţii pentru fiecare funcţie”, a declarat Chiriac.

Cât despre posibilitatea de a candida din partea altui partid dacă PSD nu îl va alege, Chiriac a dorit să precizeze că este prematur să se pronunţe în aceast sens. Chiar şi aşa, a lăsat să se înţeleagă că dacă s-ar întâmpla asta, îşi va analiza viitorul politic.

“Dacă partidul va decide altceva, atunci vă voi anunţa în momentul respectiv. Eu vă spun ce simt în momentul de faţă. Mă agreează nu doar colegii, ci şi ceilalţi, opozanţii. Am o relaţie foarte bună cu toţi primarii. Am o relaţie foarte bună cu marea majoritate a consilierilor. (...) Nu ascund sub nicio formă şi nu o să ascund niciodată prietenia mea cu domnul europarlamentar Mihai Tudose. Nu o să o neg şi nu o voi nega niciodată. În ceea ce priveşte viitorul meu politic, v-am spus. Va fi o decizie a partidului şi apoi o decizie a mea personală. E foarte simplu”, a mai adăugat Chiriac.

 
Categorie articol: 

Comentarii