Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiriac le declară război subalternilor care nu se ţin de treabă

• preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac s-a arătat extrem de deranjat că, nici până în acest moment, documentaţia pentru Direcţia de Lucrări Publice nu a fost făcută • oficialul susţine că funcţionarii sunt mai mult preocupaţi de prevederile noii Legi a salarizării aşa că i-a avertizat public că are de gând să negocieze “la sânge” noile salarii, în funcţie de aportul fiecăruia în instituţie

 

Şeful Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, susţine că s-a săturat de atitudinea unora dintre funcţionarii şi directorii pe care îi are în subordine. Acesta a vorbit din nou despre Direcţia de Lucrări Publice pe care vrea să o înfiinţeze, precizând că, nici până astăzi, nu a fost realizată documentaţia necesară pentru demararea unui proiect de hotărâre. Mai mult, Chiriac susţine că funcţionarii publici sunt “mai interesaţi despre cum se aplică Legea salarizării şi de negocierile aferente”, decât să îşi facă treaba.

Preşedintele CJ Brăila susţine că o să fie extrem de drastic în momentul în care va recalcula salariile angajaţilor din subordine şi că va avea grijă să respecte legea, însă să dea fiecăruia dintre aceştia leafa pe care o merită, în funcţie de aportul pe care l-a adus instituţiei, în special în ultimul an, de când a ajuns el la cârma judeţului.

“Vă spun că am să fiu foarte drastic şi nu o să mai merg pe partea de a încadra drepturi «pentru că oamenii muncesc». O să aibă salariile pe care le merită, pe lege. Şi am să le spun să se concentreze mult mai mult pe acestă direcţie astfel încât să fie cât mai repede gata. Să putem, după ce o aprobăm în cadrul Consiliului Judeţean, să ne apucăm de utilarea direcţiei. O să negociem salariile la sânge, în funcţie de prestaţia pe care o are fiecare, pe atribuţiile postului, în cadrul Consiliului Judeţean şi în funcţie de activitatea lor din ultimul an. Adică primul meu an de mandat. O să facem o analiză foarte serioasă. Eu mi-aş dori să fac aceste evaluări la şase luni. Le-am transmis încă o dată domnilor directori executivi că au marea responsabilitate să aibă grijă ca toţi colegii lor din subordine să muncească mai mult. Nu să vină să spună acum că ei muncesc foarte mult şi alţii mai puţin. Să muncească cu toţii!”, a afirmat Chiriac.

De asemenea, sursa citată a punctat că, în prezent, s-a mers pe alocarea maximă în privinţa fondului de salariu, însă are de gând să dea de-o parte procentul de 5%, astfel încât să îi poată premia pe cei care merită, aşa cum spune Legea salarizării.

“În încadrarea în cheltuielile de funcţionare şi salariale, acest fond nu există astăzi. Noi ne-am dus la maxim. Deci o să cer să dăm de-o parte acest 5%, după care ne încadrăm în cheltuielile bugetare pentru a da şi măririle de salarii. Poate că acest an ne-a făcut să ne cunoaştem mai bine. A trecut deja ceva timp. Se pare că ei reacţionează doar la un anumit mod de abordare a lucrurilor. Am zis că modul de management privat va fi un lucru bun şi că vor înţelege că doar în echipă vom lucra. Şi în continuare vreau să implementez, în cadrul CJ, acest mod de management cu multe lucruri bune din privat. Dar se pare că avem o reticenţă foarte mare în modul în care unii dintre oameni înţeleg să îşi asume responsabilităţile conform fişei postului”, a mai punctat şeful judeţului.

 

Intră în schemă şi comisia de disciplină

Totodată, Chiriac a precizat că va avea grijă ca, de acum înainte, să funcţioneze la capacitate maximă şi Comisia de disciplină, astfel încât să se rezolve problemele cu unii dintre funcţionari. Acesta a subliniat că nu va trimite personal angajaţii în faţa acestui organ de control, însă are pretenţia ca directorii să o facă.

“Va începe să funţioneze şi Comisia de disciplină pe anumite speţe.  Şi atunci o să găsim modalităţile legale astfel încât cei care nu-şi doresc, sau cei care vin doar de dragul de a veni la serviciu, să se poată despărţi de noi prieteni şi să găsim oameni competenţi care doresc să îşi aducă aportul la dezvoltarea acestui judeţ. Că, până la urmă, ăsta este obiectivul fiecărui funcţionar public: de respectare a legii şi de a implementa proiectele partidului care a câştigat alegerile. Trebuie puse în practică pentru cetăţenii acestui judeţ!”, a conchis Chiriac.
Categorie articol: 

Comentarii