Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiriac despre situaţia Covid-19 de la Spitalul Judeţean: “Dacă nu vor mai fi locuri vom transfera pacienţii în judeţele apropiate”

• acesta a spus că numărul de pacienţi Covid-19 internaţi în Spitalul Judeţean variază de la o zi la alta, dar până acum unitatea spitalicească s-a descurcat • de asemenea, Chiriac a ţinut să precizeze că Spitalul Judeţean are stocuri de materiale şi medicamente atât pentru bolnavii de coronavirus, cât şi pentru cei non-Covid

 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, a declarat că se ia în calcul varianta trasferului de pacienţi Covid-19 către alte judeţe dacă Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila nu va mai face faţă. Afirmaţia a fost făcută miercuri, în contextul în care la ATI Covid-19 nu mai erau locuri disponibile, iar secţiile destinate acestor pacienţi erau aglomerate.

“Conform procedurilor, dacă nu vor mai fi locuri în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pentru pacienţii Covid-19, atunci vor fi transferaţi către alte spitale apropiate unde vor fi locuri disponibile. Eu sper ca situaţia să nu se agraveze pe raza judeţului Brăila şi să putem face faţă, astfel încât toţi pacienţii confirmaţi să putem să îi tratăm în judeţul Brăila. Aşa cum v-am explicat şi data trecută, e posibil ca acum secţiile să fie pline în funcţie de numărul de externări şi de numărul de cazuri confirmate. Spitalul poate să ajungă la capacitate maximă sau putem să avem locuri disponibile. Eu mi-aş dori cât mai mulţi să fie trataţi corespunzător şi să se vindece de acest virus, astfel încât pentru noii pacienţi să avem destule locuri în spital pentru a fi trataţi. Cei din Spitalul Judeţean sunt într-o continuă comunicare cu cei din Centru, cu toate spitalele de altfel, şi ştiu exact toată situaţia din judeţul Brăila. Deci nu e o situaţie pe care să o ascundem sau nu o spunem şi spitalul este în comunicare permanentă cu acest centru strategic”, a spus Chiriac.

Acesta a adăugat că până acum nu au fost cazuri de pacienţi brăileni infectaţi cu noul coronavirus care să fie transferaţi în alte judeţe, însă Brăila a tot primit de-a lungul timpului bolnavi din alte părţi. De asemenea, preşedintele CJ a afirmat că Spitalul Judeţean are tot ce îi trebuie în materie de echipamente sanitare şi medicamente. 

“Zilele trecute am stat de vorbă cu cei din conducerea spitalului şi au tot ce le trebuie, medicamente, echipamente sanitare, pentru tratarea tuturor pacienţilor. Au destui bani, ştiţi că la rectificarea bugetară am alocat bani şi sper ca pentru această iarnă stocurile să fie destul de mari astfel încât să nu avem probleme. Ba dimpotrivă, am dat un spaţiu destul de mare pentru că maşinile, tirurile, vin cu marfă şi vor fi stocate în alte clădiri decât magazia, pentru a avea stocuri suplimentare. Au toate materialele pentru acest virus dar şi pentru tratarea pacienţilor ce nu au Covid”, a mai precizat Francisk Chiriac.

Reamintim că, recent, Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a postat în SICAP, noul portal destinat achiziţiilor publice, un anunţ prin care îşi face provizii de materiale sanitare şi echipamente de protecţie COVID-19 pentru următorii 4 ani, iar suma maximă pe care este dispus să o cheltuiască este de peste 425 milioane lei. Licitaţia este împărţită în 55 de loturi, fiecare având indicată o cantitate minimă şi o cantitate maximă ce trebuie furnizată de câştigători, precum şi o valoare minimă şi una maximă. Printre articolele şi echipamentelor sanitare ce vor fi cumpărate de spitalul se numără măştile chirurgicale (UF tip II, UF tip IIR, FFP 2 şi FFP 3), combinezoane, viziere, mănuşi chirurgicale, perfuzoare, vată medicală, alcool sanitar sau botoşi.
Categorie articol: 

Comentarii