Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiriac cere ajutorul Ministrului Apelor și Pădurilor pentru Lacu Sărat

* asta a afirmat, ieri, președintele CJ Brăila Francisk Chiriac, cu precizarea că așteaptă ca ministrul Ioan Deneș să trimită experți la Brăila pentru a vedea ce soluție s-ar putea găsi în legătură cu faptul că nivelul Lacului Sărat a scăzut foarte mult * acesta susține că a făcut o vizită și la ministrul Sănătății, Sorina Pintea pentru a se interesa de stadiul proiectului legat de introducerea stațiunii pe lista celor balneoclimaterice

 

 

Președintele Consiliului Județean, Fracisck Chiriac, susține că a solicitat ajutorul Ministerului Apelor și Pădurilor având în vedere că nivelul Lacului Sărat a scăzut foarte mult în ultima perioadă. Acesta a precizat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă că i-a scris ministrului Ioan Deneș, rugându-l să trimită câțiva experți la Brăila pentru a vedea dacă se pot identifica soluții pentru salvarea lacului. Mai mult, Chiriac a adăugat că i-a făcut și o vizită ministrului Sănătății, Sorina Pintea, pentru a afla care este stadiul proiectului prin care Stațiunea Lacu Sărat ar intra pe lista celor balneoclimaterice, astfel încât să se deschidă șansele atragerii de fonduri structurale serioase acolo.

“I-am scris domnului ministru Deneș, referitor la situația Lacului Sărat. Pentru că lacul este în administrarea acestui minister. Aștept de la dânsul un răspuns astfel încât să găsim o soluție cu experții pentru a mări nivelul apei. Ne pierdem o perlă a Brăilei și nu îmi doresc asta. Sperăm ca acest lac să funcționeze în continuare și să fie un mod de promovare a județului. Am fost și la doamna ministru Pintea, la Ministerul Sănătății și am întrebat de acel ordin prin care stațiunea să fie inclusă în rândul stațiunilor balneoclimaterice. Are toate aprobările luate. Mai sunt doar câteva ministere și va intra în următoarele ședințe de Guvern. Și atunci vom rezolva și cu Primăria Chiscani. Mă refer la modalitatea de a depune sau de a putea face proiecte europene, ținând cont că stațiunea va avea statut de stațiune balneoclimaterică și se vor putea atrage fonduri europene mai ales pe partea de infrastructură: alimentare cu apă, canalizare și asfaltarea corespunzătoare a tuturor aleilor și drumurilor care sunt în stațiune”, a declarat Chiriac.

Președintele CJ Brăila a precizat și că îi avertizează pe consilierii comunei Chiscani și pe primarul Costică Cojea să își realizeze un plan de dezvoltare a stațiunii sau să aleagă varianta asocierii cu CJ. Chiriac a solicitat ca aceștia să dea măcar un răspuns ferm pro sau contra privind realizarea Asociației “Lacu Sărat”.
Categorie articol: 

Comentarii