Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiriac anunţă că ISU a dat aviz pentru proiectul Casa Tineretului

• este vorba despre partea de interior a instalaţiei antiincendiu a clădirii • verdictul a venit după o lungă perioadă de încercări eşuate ale proiectantului, firma bucureşteană “Dac Project”, de a obţine avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  • potrivit preşedintelui CJ Brăila, Francisk Chiriac, valoarea proiectului va creşte, ca urmare a respectării întocmai a solicitărilor pompierilor

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a anunţat că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a avizat favorabil proiectul privind partea de interior a instalaţiei antiincendiu la Casa Tineretului. Asta după câteva runde bune de negocieri între pompieri şi proiectant, firma bucureşteană “Dac Project”.

“S-a depus documentaţia, au fost elemente noi introduse în tot ce înseamnă ansamblu acolo. S-a dat avizul ISU. Acum proiectantul va reface elementele noi la care au căzut de acord cu cei de la ISU. Sunt uşi blindate, pompe, mai multe lucruri. Dar şi valoarea proiectului va fi alta! Trebuie aprobat noul DALI prin şedinţă de Consiliu, partea de proiectare şi tot ce înseamnă suma. Apoi vom da drumul la partea de procedură de achiziţie pentru efectuarea lucrării. Proiectantul are termen ca astăzi-mâine să ne dea informaţii legate de tot ce înseamnă sumă, ca să putem să intrăm în şedinţa din luna septembrie, la sfârşit, cu această revizuire a tot ce înseamnă partea de proiectare şi DALI. Să vedem care sunt sumele”, a declarat Chiriac.

Sursa citată a mai adăugat că odată aprobate aceste schimbări la proiect în cadrul CJ Brăila, dacă totul decurge bine, de la 1 octombrie s-ar putea realiza caietul de sarcini şi ar putea începe procedura pentru organizarea licitaţiei pentru stabilirea unui constructor care va efectua lucrările.

“Să sperăm că nu avem contestatari. Sunt foarte puţine firme pentru zona asta. O să facem anunţuri, o să îi rugăm să se prezinte, astfel încât să câştige cineva. Să putem da drumul. Dar îmbucurător este faptul că se va putea lucra şi iarna, fiind vorba de lucrări interioare. Şi să o rezolvăm. Oricum am trecut de un pas important, pentru că în sfârşit s-au pus de acord cei de la ISU cu cei de la partea de proiectare. Acum parcurgem şi etapele astea şi sperăm să avem sala funcţională în curând”, a conchis Chiriac.

Reamintim că în luna iulie, autorităţile brăilene încă se chinuiau să obţină avizele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, astfel încât sala de spectacole a Casei Tineretului să poată fi redeschisă. După cum se ştie, clădirea a fost “sigilată” în noiembrie 2015 ca urmare a faptului că imobilul avea o instalaţie antiincendiu nefuncţională. După o serie de probleme cu licitaţiile, investiţia a fost ruptă în două părţi: exterior şi interior. Lucrarea de la exterior a fost recepţionată în acest an de CJ Brăila, dar pentru partea din interior lucrurile au rămas încă nerezolvate, deoarece proiectantul, firma bucureşteană “Dac Project”, nu primise până la acea oră avizul de la ISU, deşi avea la activ 5 încercări de depuneri ale proiectului pe care inspectorii le-au refuzat ca neconforme. Preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a anunţat la acel moment că a luat decizia de a participa personal la discuţiile dintre proiectant şi reprezentanţii ISU, iar pe 15 august aceştia au ajuns la un consens legat de modul în care trebuie să arate proiectul. Se pare că ulterior condiţiile de siguranţă trasate de ISU Brăila au fost respectate întocmai de proiectant şi s-a dat avizul.
Categorie articol: 

Comentarii