Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiriac ameninţă cu jandarmii pentru a calma spiritele încinse din CJ

• preşedintele CJ Brăila a afirmat că este dispus să apeleze chiar la măsura scoaterii consilierilor judeţeni din sala de şedinţe, dacă lucrurile nu se domolesc şi se va mai întrece măsura • acesta susţine că s-a săturat de comportamentul unora dintre consilierii din opoziţie şi nu exclude nici posibilitatea de a apela la Jandarmerie pentru a mai potoli din aplombul consilierilor

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a ameninţat că ia în calcul chiar să apeleze la Jandarmerie pentru a-i scoate din sală pe consilierii judeţeni scandalagii, la proximele şedinţe. Acesta a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă că are opţiunea de a face acest lucru, potrivit codului administrativ, şi că, deşi speră să nu se ajungă la asta, va pune în aplicare măsura dacă lucrurile vor degenera în continuare.

“Există regulamentul de ordine interioară. Am mai încercat să îl pun în aplicare şi acum vreo doi ani de zile. I-am rugat, i-am chemat la masă, le-am oprit cuvântul şi ei au vorbit în continuare. Există acum pe Codul Administrativ anumite sancţiuni. De data asta, voiam să vă spun că o să îl punem în aplicare mot a mot, pe spiritul legii. Iar dacă lucrurile vor degenera în continuare, voi cere şi măsuri efectiv de la organele competente, pentru a păstra liniştea în cadrul şedinţelor de consiliu. Nu ştiu... Cu Jandarmeria... astfel încât să se păstreze liniştea şi pentru a păstra climatul de dezbatere civilizat. Dacă vom ajunge la eliminarea din sală şi nu vor vrea să părăsească sala, doar nu o să mă duc eu să îi dau afară! Este prevăzută şi această măsură în lege şi vom apela la jandarmi. Eu cred că ei îşi doresc astfel de spectacole pentru a mă enerva pe mine, să le răspund, pentru a duce discuţiile astfel încât să se vadă cât de «neştiutor» sunt eu. M-au făcut prost, bou, măgar, şedinţă după şedinţă. Cred că gradul de suportabilitate a fost foarte mare în aceşti trei ani. De asta am trecut în ofensivă”, a declarat Chiriac.
Categorie articol: 

Comentarii