Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiriac îi atacă dur pe liberalii brăileni după acuzațiile făcute de deputații Varga și Ioniță

* președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a făcut un comentariu pe rețelele de socializare, foarte agresiv la adresa PNL-iștilor, ca reacție la un comunicat de presă emis, recent, de către deputații Vasile Varga și Antoneta Ioniță * după ce parlamentarii au acuzat că managerul SJU Brăila, Delia Râșnoveanu a refuzat ca spitalul să primească un aparat de testare PCR-Real Time de la Ministerul Sănătății, cu precizarea că nu s-a făcut nici măcar o solicitare în acest sens, Chiriac a dorit să infirme informația * șeful CJ a postat dovada că a solicitat, în scris, Guvernului, un asemenea aparat

 

 

Președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, s-a inflamat după acuzațiile deputaților liberali Varga Vasile și Antoneta Ioniță la adresa managerului Spitalului Județean de Urgență, Delia Râșnoveanu. Mai mult, plecând de la faptul că parlamentarii PNL Brăila au subliniat într-un comunicat de presă recent, prin care au solicitat demisia lui Râșnoveanu, faptul că aceasta ar fi refuzat ca spitalul să primească un aparat de testare PCR-Real Time cu bani de la Ministerul Sănătăţii, că nu a trimis documentele necesare și  nici măcar o solicitare în acest sens, Chiriac a dorit să infirme informațiile. Șeful CJ Brăila a postat o adresă emisă către Ministerul Sănătății în luna martie, prin care întreabă dacă și județul nostru poate beneficia de un astfel de aparat de testare, cu precizarea că nici până astăzi nu a primit vreun răspuns. Chiriac a lansat la rândul său o serie de acuzații la adresa celor doi parlamentari, dar și a prefectului județului Cătălin Boboc, precum și a liderului PNL Brăila, Alexandru Dănăilă.

”Minciuna, incompetența și dezinformarea sunt lucruri pe care le-a promovat și continuă să le promoveze PNL, atât la nivel local cât și național.

Lezați în orgoliu, probabil, dl. deputat Varga, dna. deputat Ioniță, prefectul asumat politic Cătălin Boboc și președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăila au luat hotărârea de a dezinforma cetățenii într-o manieră crasă, fără a avea măcar decența de a se informa corect și complet asupra tuturor aspectelor semnalate de către ei. Doamna Ioniță, vicelider al Comisiei de sănătate din Camera Deputaților și fost/actual consilier al actualului ministru al Sănătății, nu a avut nici măcar amabilitatea de a verifica la Minister sau de a mă întreba, în calitate de președinte CJ, dacă Brăila a făcut sau nu demersuri pentru a cere ajutorul ministerului condus de Guvernul Orban-PNL. Aveam pretenții de la o doamnă doctor care pretinde a cunoaște sistemul medical și nevoile lui, mai ales la Brăila, dar care a luat decizia să iasă în public cu afirmații pe cât de penibile pe atât de false. Domnul Varga nu este prima dată când semnează un comunicat de presă fără a-i cunoaște însă conținutul. Îl înțeleg!! Despre purtătorul de cuvânt al Prefecturii Brăila, Cătălin Boboc și Dănăilă Alexandru, descoperit pe timp de pandemie ca președinte PNL Brăila - NO COMMENT”, a scris Chiriac pe pagina sa de Facebook.

Acesta a dorit să sublinieze că transmiterea acestor aparate în teritoriu este o chestiune care a stat ”în pixul” ministrului Sănătății.

”Vă atașez mai jos, dovada că CJ Brăila încă de la declanșarea pandemiei a înaintat o adresă către Ministerul Sănătății, chiar pe adresa de e-mail a ministrului, prin care s-a dorit a se afla dacă Brăila poate beneficia de un aparat de tip Real Time PCR de testare Covid-19. Alocarea acestor aparate a stat în pixul ministrului Sănătății- PNL. Aflați, dragi brăileni, că nici până la acest moment nu am primit nici măcar un răspuns! Ce să mai vorbim de aparat?! În ceea ce mă privește, voi continua să mă dedic rezolvării problemelor din sănătate, cu același interes ca și până acum și nu voi permite ca prin minciuni să fie denigrată munca atâtor oameni. Concluzia o trag brăilenii!!!! Gânduri bune!”, a conchis șeful CJ Brăila.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii