Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiriaşii din blocurile ANL sunt aşteptaţi să-şi cumpere apartamentele

Brăilenii care locuiesc de cel puţin 5 ani în apartamente ANL sunt înştiinţaţi de către municipalitate că le pot cumpăra. Cererile lor sunt aşteptate de către autorităţi. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Aurel Simionescu a declarat că îi invită pe cei care până acum şi-au exprimat neoficial interesul de a cumpăra apartamentele ANL în care locuiesc, să depună cereri pentru demararea procedurilor.

Edilul-şef a mai adăugat că, în această privinţă, municipalitatea are tot interesul să vândă unităţile locative respective, pentru că banii obţinuţi din vânzări se vor întoarce la Brăila, sub forma altor ANL-uri: "Îi invit pe cei care stau la blocurile ANL şi care au împlinit 5 ani de când locuiesc acolo, să vină să depună solicitare la Primărie pentru a şi le cumpăra. Acum au posibilitatea să le cumpere şi prin programul «Prima casă». Cei care vor să depună documentaţia o pot face. Noi am dat deja drumul la treabă, facem evaluările estimative, cred că într-o săptămână o să le avem, urmează apoi să facem şi evaluările clare...Cei drept, avem şi noi un interes, să se vândă cât mai multe, pentru ca din banii respectivi să facem alte ANL-uri. Avem destule apartamente de vânzare".

Simionescu a mai adăugat că, deşi nu s-a făcut o estimare oficială, probabil preţul unui apartament cu 2 camere se va ridica undeva între 100.000 de lei şi 120.000 de lei. Acesta a mai adăugat că, în acest moment, sunt în jur de 150 de apartamente care pot fi cumpărate, dar că, în timp, numărul acestora creşte: "Cei interesaţi de cumpărarea apartamentelor ANL trebuie să achite preţul integral... Au fost multe persoane care au venit şi au întrebat cât costă, dar cerere oficială nu a depus încă nimeni, pentru că vroiau întâi să ştie cât îi costă... Avem între 100 şi 150 de apartamente care pot fi vândute şi azi, însă în loturile Brăiliţa I şi Lacu Dulce au fost construite, în perioada 2000-2005, în jur de 400 de apartamente, aşa că, în timp, se măreşte şi numărul apartamentelor care pot fi cumpărate".

Primarul a mai subliniat faptul că nu există o dată limită până la care se pot depune cereri, aşa încât fiecare e liber să facă solicitare atunci când doreşte. Mai mult, acesta a punctat faptul că cei care stau deja de 5 ani în apartamente ANL, dar care nu vor sau nu pot să le cumpere, vor mai fi lăsaţi încă o perioadă să stea cu chirie, asta deşi, teoretic, prevederile legale spun că mai mult de 5 ani nu pot ocupa o astfel de locuinţă socială.
Categorie articol: 

Comentarii