Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chips-urile pot provoca aparitia maladiei Alzheimer

Chips-urile si snacks-urile pot provoca aparitia maladiei Alzheimer, pentru ca o substanta prezenta in acest tip de alimente distruge celulele creierului, potrivit rezultatelor unui studiu american prezentat la conferinta anuala a Societatii americane de chimie, informeaza thesun.co.uk.
Urme ale acestei substante, numita acrilamida, au fost descoperite de specialisti in creierul victimelor maladiei Alzheimer.
Acrilamida se gaseste de obicei in hrana procesata, de tipul chips-urilor. Specialistii au stabilit anterior ca acrilamida este cancerigena. Consumul mare de alimente care contin aceasta substante poate provoca infertilitate masculina, probleme musculare si de coordonare.
Este pentru prima data cind consumul de alimente cu acrilamida este asociat cu aparitia maladiei Alzheimer, o boala care numai in Marea Britanie afecteaza 400.000 de persoane, provocind dementa si pierderi de memorie.
Specialistii de la Colegiul de medicina Albert Einstein din New York spun ca substanta se formeaza in momentul in care sunt prajite alimente bogate in amidon. Acrilamida mai poate fi intilnita in cereale, piine prajita si biscuiti, dar si in fumul de tigara. Acrilamida este utilizata in industrie ca agent de ingrosare, iar muncitorii care manevreaza substantele poarta imbracaminte de protectie.
Medicii au cerut sa se faca urgent mai multe analize pentru a se stabili o legatura clara dintre consumul de acrilamida si numarul din ce in ce mai mare a cazurilor de Alzheimer.
Alzheimer este o boala progresiva, degenerativa, care ataca celulele nervoase ale creierului, avind ca rezultat pierderea memoriei si schimbari in modul de gindire si in comportament. in jur de una din zece persoane de peste 65 de ani si aproape jumatate dintre oamenii de peste 85 de ani sufera de aceasta boala.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii