Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiper si-a depasit recordul personal in programul scurt de la CE

Sportivul roman Gheorghe Chiper si-a depasit, vineri, recordul personal in programul scurt de la Campionatele Europene de patinaj artistic de la Lyon, reusind un punctaj de 66,46, transmite trimisul MEDIAFAX.
Precedentul record personal stabilit de Chiper in programul scurt era de 66,25 puncte si data din noiembrie 2005, cind a participat la Grand Prix-ul de la Paris. Gheorghe Chiper a declarat, pentru MEDIAFAX, ca programul de la CE de la Lyon nu este insa cel mai bun pe care l-a executat. "Faptul ca mi-am batut recordul personal nu reprezinta o performanta extraordinara pentru mine. Am avut programe mai bune din punct de vedere tehnic, cu puncte mai putine pina acum. Programul de astazi nu a fost chiar cel mai bun, am avut ezitari mici la sarituri, de la inceput pina la sfirsit. Oricum, sint multumit ca nu am facut greseli majore, sau pasi in pirueta. Punctajul este bun, dar trebuie sa vedem ce fac si ceilalti", a spus Chiper, aflat pe pozitia a patra in clasamentul provizoriu inaintea evolutiei ultimilor 15 patinatori.
Patinatorul roman are ca obiectiv la CE clasarea in primele sase locuri. "Obiectivul federatiei pentru mine este ocuparea unuia dintre locurile 3-6. Obiectivul meu personal este sa patinez cit mai bine, sa fac programe bune, fara greseli, iar punctajul si locul nu conteaza. Ar fi frumos sa ocup locul al treilea, dar pina la urma, pentru satisfactia mea personala, evolutia este cea mai importanta. Nu stiu daca se poate mai bine la programul liber, vom vedea", a precizat patinatorul.
Gheorghe Chiper, in virsta de 27 de ani, este multiplu campion national, fiind, de asemenea, patinatorul roman cu cele mai bune rezultate pe plan international in acest moment. Gheorghe Chiper a reusit cea mai buna clasare la CE din 2005, la Torino, unde a ocupat locul opt, ceea ce a permis Romaniei sa aiba doi reprezentanti la editia din acest an a competitiei continentale. Chiper, nascut la Miercurea-Ciuc, locuieste in prezent in Elvetia, fiind casatorit cu elvetianca Sandra Schar, care il si antreneaza.

Cel de-al doilea reprezentant al Romaniei la CE de la Lyon, Adrian Matei, care ocupa penultimul loc in clasamentul provizoriu, inaintea evolutiei ultimilor 15 patinatori, a declarat ca este dezamagit de evolutia sa in programul scurt. "Avind in vedere ca acum doua-trei zile ma simteam foarte bine, ma asteptam sa imi iasa programul. In ultimele zile cred ca din cauza presiunii, am avut o cadere care s-a mentinut, din pacate. Daca mergeam curat, daca nu as fi ratat, cred ca aveam sanse sa prind finala. Prima data cind am participat la CE, in 2004, eram inca junior, acum trebuia sa intru in primii 24", a spus Matei.
Adrian Matei, in virsta de 20 de ani, se afla la a doua participare la CE, dupa ce a debutat, in 2004, la Budapesta, unde a ocupat locul 30. Cel mai bun rezultat al sportivului roman este clasarea pe locul patru, in 2000, la concursul international Crystal Skate, de la Bucuresti. Matei este triplu vicecampion national de seniori (2003, 2004, 2006), locuieste in Bucuresti si este antrenat de fostul patinator Cornel Gheorghe.
Pe primele pozitii in clasamentul provizoriu se aflau rusul Evgheni Plusenko, elvetianul Stephan Lambiel si francezul Alban Preaubert.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii