Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chioşcurile de la Judeţean, condiţii insalubre pentru pacienţi

sesizări trimise de cititorii “Obiectiv” atrag atenţia asupra condiţiilor improprii în care îşi desfăşoară activitatea magazinele alimentare care servesc pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila •cele mai multe nemulţumiri fac referire la agentul economic de pe Şoseaua Buzăului, chiar din proximitatea spitalului

 

Chioşcurile care îşi desfăşoară activitatea în imediata apropiere a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila par a fi încremenite în timp, având un aspect destul de precar, care nu se potriveşte deloc cu poziţia ocupată, în vecinătatea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul nostru. Mese rupte, copertine negre de praf, afişe publicitare coşcovite şi decolorate de soare stau pironite în geam de ani de zile, o reclamă care, mai degrabă, te invită să-l ocoleşti decât să-i treci pragul. Din păcate însă, bolnavii spitalizaţi la Judeţean trec destul de frecvent pragul acestui magazin alimentar, mai ales că acesta este Non-Stop. Privită din afară, situaţia nu face deloc cinste spitalului, după cum ne-a spus una dintre cititoarele cotidianului nostru, într-o sesizare adresată redacţiei.  “Locuiesc în apropierea Spitalului Judeţean. În fiecare zi ies cu fiul meu la plimbare şi trec prin faţa acestui spital. Chiar lângă poartă este amplasat, de ani buni, un chioşc cu produse alimentare şi fast food. Nu înţeleg politica spitalului şi nici a patronului acestui chioşc. Este un loc infect, începând cu mesele de afară şi care par a fi adunate din gunoi , copertina şi geamurile cu afişe jupuite, care nu par a mai fi spălate de mult timp, o plasă ruginită a cărui scop nu poate fi înţeles, apoi continuând în interior, vitrine vechi, marfa expusă ca vai de lume. Totul arată neglijenţă şi principii igienice uitate. Oare chiar DSV-ul sau Protecţia consumatorilor dorm?”, se arată în sesizarea trimisă de brăileanca Mariana S.

Deşi bolnavii spitalului îşi mai fac cumpărăturile de aici, iar asta poate avea repercusiuni asupra lor, şefa unităţii spitaliceşti ne-a spus că problema nu o priveşte, pe motiv că spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea acel agent economic este în “curtea” Primăriei Brăila. “Nu am intrat în ele, decât o dată, cred. Nu sunt spaţiile noastre, sunt spaţiile primăriei tot ce e de la barieră în afara spitalului. Clienţii pot sesiza direct la DSP sau la Primărie, eu ca spital n-am nicio treabă. Chiar nu pot să fac eu absolut nimic, nu ţine de noi”, a răspuns managerul SJU Brăila, Delia Râşnoveanu.

Însă lucrurile nu stau prea bine nici în curtea spitalului, unde mai funcţionează un magazin alimentar. Ieri, acesta avea gunoiul înghesuit într-un colţ, pe jos, chiar lângă uşa spaţiului, asta deşi, la fix 2 metri distanţă, se aflau două coşuri de gunoi. Fireşte că aici mai contribuie şi bunele maniere ale clienţilor magazinului, dar şi vizitele sporadice ale organelor de control.
Categorie articol: 

Comentarii