Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chinezii din fostul mall "Armonia" și italienii de la "Comdata", angajări masive în 2018

* primarul Marian Dragomir a ținut să precizeze, ieri, că “Glorious Lighting”, compania din China care a cumpărat clădirea unde a funcționat cândva fostul mall “Armonia” începe angajările în acest an * în intervalul ianuarie - februarie sunt căutați ingineri mecanici și chimiști, însă vor urma și alte angajări, susține primarul * de asemenea, acesta a vorbit și despre posturi vacante la multinaționala italiană “Comdata”

 

Chinezii de la fabrica de corpuri de iluminat ce se va deschide, în curând, în locul fostului mall “Armonia”, au început angajările. Anunțul legat de compania Glorious Lighting (cu sediul pe Șoseaua Focșani - Centrul Armonia) a fost făcut, ieri, de primarul Marian Dragomir, care susține că deocamdată se caută ingineri mecanici și chimiști. Chiar și așa, potrivit edilului-șef, în scurt timp vor urma și alte tranșe de angajări până când se va ajunge la 600 de angajați. Dragomir a publicat totodată și condițiile impuse de angajator privind CV-ul celor interesați. Pentru primele două categorii vizate cei care au șanse de angajare trebuie să fie proaspăt absolvenți, să cunoască limba engleză la nivel avansat, să utilizeze AutoCad și să își dorească o continuă dezvoltare profesională.

“În aprilie 2017, a fost înfințată societatea cu sediul în Brăila și capital chinez. A fost cumpărat un imobil în Brăila și modernizările sunt în curs de finalizare. În urma selecției realizate în colaborare cu Universitatea Dunărea de Jos, Facultatea de Inginerie Brăila, 4 absolvenți (profil mecanică) au efectuat 2 luni de instruire practică la sediul societății din China. Ei vor fi viitorii formatori din România. Primele posturi pentru care se caută angajați în ianuarie/februarie 2018 sunt de ingineri mecanici și chimiști, care trebuie să îndeplinească condițiile din anunț. În scurt timp vor fi demarate procedurile și pentru alte posturi, pentru a se realiza numărul de aproximativ 200 de angajați programat în 2018. Ulterior, se va ajunge la 600 de angajați. Obiectul de activitate al societății îl constituie producția de corpuri de iluminat pentru interior”, a declarat Dragomir.

Potrivit anunțului acestuia, CV-urile pot fi depuse la adresa hr@gloriouslighting.eu,  sau la adresa Brăila, Șos. Focșani nr. 127.

 

Edilul-șef estimează un număr maxim de angajați și la «Comdata» în 2018

 

În același anunț, primarul Marian Dragomir vorbește și despre compania multinațională din Italia, care și-a deschis recent porțile și la Brăila, “Comdata” (sediu - Calea Calărașilor intersecția cu Str. Gheorghe Marinescu). Acesta a ținut să amintească faptul că investițiile s-au finalizat în mai 2017 în cazul clădirii în care funcționează acum italienii și că tot atunci compania a dat startul angajărilor.

“Au fost angajați 330 de brăileni și mai sunt disponibile 60 de locuri de muncă în 2018. Pe durata școlarizării se asigură salariu. Obiectul de activitate este call center”, a precizat Dragomir. În cazul “Comdata” CV-urile se pot trimite la hrservice@comdata.it.

Sursa citată a mai adăugat că pentru a promova societățile cu sediul în Brăila care au nevoie de angajați, Primăria a decis să ofere posibilitatea afișării la avizierul Palatului Administrativ și în cadrul direcțiilor din subordine, în mod gratuit, a anunțurilor de angajare.

“Cei care doresc pot transmite anunțurile în format A3 la ofițerul de serviciu de la sediul Primăriei Municipiului Brăila”, a încheiat primarul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii