Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

China - 77 milioane de dolari în fotbalul naţional

Conform unui contract semnat duminică, Wang Jianlin şi grupul său se angajează să verse în conturile Federaţiei Chineze de Fotbal suma de 500 de milioane de yuani (53 de milioane de euro) pe o perioadă de trei ani, pentru formarea de tineri jucători şi de antrenori.
În fiecare an, vor fi formaţi aproximativ 100 de fotbalişti şi vor avea oportunitatea de a ieşi din ţară pentru a-şi îmbunătăţi jocul.
Această iniţiativă vine la o lună după eliminarea Chinei din cursa pentru calificarea la turneul de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012.
Preşedintele federaţiei chineze, Wei Di, a declarat că în fotbalul chinez s-a neglijat aspectul formării de tineri jucători, iar acum există o nevoie urgentă de fotbalişti talentaţi.
La rândul său, Wang Jianlin, care este şi preşedintele clubului Dalian Wanda, a afirmat că în cazul în care vor apărea progrese în cei trei ani de contract colaborarea ar putea continua, însă dacă "nu va mişca nimic" grupul se va retrage.
De mai mulţi ani, fotbalul chinez este afectat de scandaluri de corupţie, de meciuri trucate şi pariuri ilegale. Doi foşti preşedinţi ai federaţiei sunt în prezent în detenţie, acuzaţi de corupţie.
Categorie articol: 

Comentarii