Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Chiar daca este criza, Rapid nu va ajunge la retrogradare"

Actionarul majoritar George Copos a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, ca in ciuda faptului ca traverseaza o acuta criza financiara, echipa giulesteana nu va ajunge la retrogradare, fiind optimist in ceea ce priveste finalizarea intelegerii cu Fathi Taher de vanzare a 80% din FC Rapid.
"Situatia de acum de la Rapid este asemanatoare cu cea din '92-'93, cand am preluat eu clubul. Diferenta este ca eu am luat echipa de la retrogradare. Atunci Rapidul era pe penultimul loc al clasamentului. Dar acum nu se va mai intampla asa ceva. Chiar daca este criza, Rapid nu va ajunge la retrogradare", a spus Copos.
Oficialul rapidist sustine ca in zilele urmatoare va avea o noua intalnire cu omul de afaceri Fathi Taher pentru a discuta detaliile promisiunii de vanzare cumparare semnata anul trecut. "Am vorbit aseara cu domnul Taher. Eu incerc sa ne intalnim astazi, dar nu stiu daca va fi posibil. Dansul s-a intors ieri din America si mi-a spus ca este foarte obosit, in plus a schimbat si fusul orar. Dar in zilele urmatoare sigur ne vom intalni pentru a pune in cele din urma in aplicare contractul semnat de noi", a precizat actionarul majoritar.
Copos sustine ca intarzierea punerii in aplicare a contractului cu Fathi Taher l-a pus intr-o situatie dificila. "Domnul Taher este preocupat de criza mondiala, de ce se intampla acum in lume, dar este preocupat si de Rapid. Eu sunt optimist si cred ca in cele din urma se va respecta contractul de anul trecut. Vreau sa-l ducem la bun sfarsit. Pentru ca acel contract, acea promisiune de vanzare-cumparare, m-a incurcat si pe mine foarte mult. Eu in baza acelui contract am facut niste imprumuturi la banci, iar acum sunt intr-o situatie dificila. Nu este o situatie favorabila pentru nimeni acum", a explicat Copos.
Actionarul majoritar nu a dorit sa faca nicio declaratie referitor la situatia antrenorului Jose Peseiro, care a intrerupt unilateral contractul cu FC Rapid luni seara.
FC Rapid traverseaza in ultima perioada o criza financiara dupa ce omul de afaceri Fathi Taher a intrerupt finantarea. Doi dintre cei patru componenti ai Consiliului de Administratie al FC Rapid, Alexandru Bunea si Constantin Zotta, au demisionat din cauza problemelor financiare cu care se confrunta gruparea giulesteana. Totodata, Zotta a demisionat si din functia de director general al clubului.
La sfarsitul lunii martie a anului trecut, Copos a incheiat cu Taher un contract de cedare a 80 la suta din actiunile SC FC Rapid SA in schimbul a aproximativ 13 milioane de euro. In momentul de fata, Taher sustine ca nu a intrat oficial in posesia celor 80 la suta din actiuni deoarece George Copos nu a intocmit "o serie de documente". De partea cealalta, Copos considera ca tranzactia nu s-a oficializat intrucat Taher nu a platit niciun ban in schimbul celor 80 la suta din actiuni.
Actionar majoritar al SC FC Rapid SA este in continuare George Copos, prin firmele sale, cu 99,99 la suta din actiuni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii