Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiar dacă nu își depunea demisia, Hahui urma să fie dat afară

* primarul Dragomir spune că, oricât de dificile erau procedurile legale de destituire, deznodământul ar fi fost același
 

Soarta fostului director adjunct al Poliției Locale Brăila, Dumitru Hahui, era deja pecetluită, acesta urmând să fie dat afară, indiferent dacă și-ar fi depus singur demisia sau nu. Asta ne-a declarat primarul Marian Dragomir, care se arată hotărât să facă din Poliția Locală o instituție cu adevărat funcțională.

”Demisia domnului Hahui trebuia să vină în primul moment, pentru a evita o situație neplăcută pentru imaginea Poliției Locale dar și a imagnii orașului, în mass media locală și centrală. În final, tot aici ajungeam, dar trebuia să urmăm căile legale. Polițiștii care au spălat mașina au dat declarații, am modificat componența Comisiei de Disciplină din Primăria Brăila, aveam pregătite procedurile, dar brăilenii trebuie să înțeleagă că, indiferent de presiunea mediatică, trebuie să respectăm procedurile greoaie care dau multe drepturi funcționarilor publici. Din păcate, procedurile în administrație nu sunt identice cu cele din privat și trebuie parcurse gradual etapele prevăzute în lege, ca să nu pierdem mai târziu procesele. În perioada următoare, voi monitoriza mai atent activitatea Poliției Locale, pentru că am interesul ca această instituție să se reabiliteze urgent și să amplificăm acțiunile specifice”, ne-a declarat edilul-șef.

La rândul său, Traian Jipa, directorul executiv al Poliției Locale Brăila, ne-a spus că verificările erau în curs, atunci când Dumitru Hahui a decis să în dea demisia din funcția de director adjunct. ”Urma să întocmim un raport pe care să îl predăm Comisiei de Disciplină, dar dânsul a venit și și-a depus demisia din proprie inițiativă”, ne-a spus Jipa. Acesta afirmă că activitatea Poliției Locale nu va fi perturbată de lipsa directorului adjunct, postul său urmând să fie suplinit de șefii de servicii. Conducerea Primăriei urmează să decidă când se va organiza un concurs pentru ocuparea definitivă a funcției respective.

Reamintim că scandalul care a dus la plecarea din funcție a lui Dumitru Hahui a pornit, miercuri, 7 septembrie, ca urmare a publicării pe o rețea de socializare a unor fotografii în care se vedea cum polițiști locali în uniformă spală, în curtea instituției, un autoturism BMW de clasă superioară, despre care se spunea că îi aparține directorului adjunct. Ulterior, s-a aflat că autoturismul în cauză este al fiului lui Hahui, iar fostul șef de la Poliția Locală îl folosea ocazional. Inițial, Hahui a susținut că pozele au fost făcute de unii subalterni care îi voiau răul pentru că luase împotriva lor măsuri disciplinare. El spunea că agentul care apărea în fotografie îi spăla mașina din proprie inițiativă, astfel că nu consideră că este cazul să își dea demisia. Vineri, septembrie, după ce scandalul a căpătat proporții naționale, fiind intens mediatizat, Dumitru Hahui și-a depus demisia.

În comentariile care au însoțit pozele postate pe internet, mulţi se întreabau cum de a ajuns un bugetar, fie el şi directorul adjunct al Poliţiei Locale, să dispună de un autoturism atât de scump. În Brăila, nu prea mai e un secret pentru nimeni că Dumitru Hahui nu depinde doar de salariul încasat de la Poliţia Locală. Familia acestuia are mare succes în lumea afacerilor din domeniul firmelor de catering, iar asta ar putea explica de ce Hahui îşi permitea să vină la serviciu la volanul unui BMW atât de performant.
Categorie articol: 

Comentarii