Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiţac va fi eliberat pentru trei luni, iar Stănculescu va fi închis

Curtea Militară de Apel a decis ca Mihai Chiţac să fie eliberat, pe motive medicale, iar Victor Stănculescu să fie reîncarcerat, ambele hotărâri definitive ale instanţei fiind date după judecarea recursurilor privind cererile lor de întrerupere a pedepselor pentru Revoluţia de la Timişoara.
Curtea Militară de Apel a decis, vineri, să admită recursul procurorilor împotriva întreruperii executării pedepsei, pe o perioadă de 1 an, pentru fostul general Victor Stănculescu, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, hotărârea fiind definitivă.
Curtea a mai decis întreruperea executării pedepsei lui Mihai Chiţac cu trei luni, pe motiv că fostul general are nevoie de această perioadă pentru a suporta două intervenţii chirurgicale.

Curtea Militară de Apel a amânat, miercuri, cu două zile, pronunţarea pe recursurile declarate în dosarele lui Mihai Chiţac şi Victor Stănculescu privind întreruperea pedepselor primite pentru Revoluţia de la Timişoara.

Victor Stănculescu a declarat miercuri, după judecarea recursului, că, la o lună de la internarea sa la terapie intensivă, nu a fost la cazinou, cum susţine presa, ci la un "simplu magazin de păcănele" şi că, oricum, e viaţa lui. "Ăla nu e cazinou, era un simplu magazin de păcănele, ca să îi spun aşa şi asta e, care e plin Bucureştiul de ele", a spus Stănculescu. Fostul general a declarat, întrebat de jurnalişti dacă a fost internat atunci când a lipsit la termenul din 29 iulie al recursului, că s-a aflat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Militar, deoarece anterior a fost ţinut într-un salon cu aer condiţionat şi a făcut un edem, "care, dacă nu mă duceam în câteva minute dincolo, nu mai aveaţi pe cine să întrebaţi ce fac azi". Întrebat, de asemenea, cum se împacă ţigările cazinourile şi cafeaua cu starea lui de sănătate, având în vedere că, de când a sosit dimineaţa la 9.00, la Curtea Militară de Apel, a fumat şi a băut cafea, fostul general a declarat: "Vreţi să vă spun ceva? E pe viaţa mea".

Fostul general Stănculescu a mai spus , în faţa magistraţilor Curţii Militare de Apel, că a depus documente la Strasbourg şi că lucrează la o acţiune prin care să-şi demonstreze nevinovăţia în afara instanţelor din România.

Procurorul a cerut instanţei casarea deciziei instanţei inferioare, prin care fostului general i s-a întrerupt, pe motive medicale, executarea pedepsei de 15 ani la care a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi rejudecarea cererii de întrerupere a executării pedepsei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii