Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chestorul (r) Traian Jipa - pe ultima suta de metri in cursa pentru sefia Politiei Comunitare

Candidatii pentru functia de director al Politiei Comunitare Braila si respectiv director adjunct, au trecut miercuri de proba scrisa a examenului. Astfel, chestorul (r) Traian Jipa, candidat la functia de director si cms. sef (r) Dumitru Hahui au sustinut miercuri, la Bucuresti, in cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, proba scrisa din legislatia specifica, trecind fara probleme peste aceasta. Cei doi au mai dat si un interviu, rezultatele acestuia urmind a fi comunicate primarului municipiului in cel mai scurt timp.
In ceea ce il priveste pe candidatul pentru functia de sef al Politiei Comunitare brailene, acesta dispune de un CV imbatabil, cu o activitate profesionala indelungata in Inspectoratul de Politie al Judetului Braila, dar si in functii de conducere. Reamintim ca Traian Jipa a fost citiva ani buni seful Politiei brailene, dupa care a fost transferat la Constanta, unde, in scurt timp de la numirea pe functie a si fost avansat la cel mai inalt grad din sistem, acela de chestor. Dupa ce a luptat citiva ani cu hotii de combustibil din magistralele de la Constanta, Jipa s-a pensionat inainte de termen, urmare "recomandarii" actualului ministru al Internelor, Vasile Blaga.
De o activitatea la fel de bogata dispune si aspirantul la functia de adjunct, Dumitru Hahui, acesta fiind mai bine de cinci ani seful Ordinii Publice din municipiu, dupa ce a avut o activitate indelungata in calitate de sef al Seviciului Judiciar din IPJ. Acesta a urmat si o serie de studii de specializare, pe diferite domenii, incepind cu management universitar la Universitatea Ion Cuza - Bucuresti, continuind cu perfectionare ca si cadru didactic in cadrul Universitatii Aurel Vlaicu - Arad, si terminind cu un masterat in stiinte administrative, sustinut la SNSPA.
Imediat ce rezultatele interviului vor fi comunicate primarului, acesta are indatorirea, daca cei doi au fost declarati admisi, sa ii investeasca in functie, in termen de cinci zile.
In ceea ce il priveste pe cel de-al doilea candidat la functia de director adjunct, cms. sef (r) Antonel Colgeac, surse autorizate ne-au declarat ca dosarul acestuia a fost respins pe motive medicale, participarea la concurs fiind astfel compromisa. Amintim ca acesta a fost internat la Psihiatrie, face masterat pe bani publici, iar impotriva lui s-a pus in miscare actiunea penala pentru incalcarea Legii Sigurantei Nationale, fiind si arestat timp de 9 zile, situatie care oricum, il facea incompatibil cu statutul de functionar public.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii