Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CFR Călători a scumpit de duminică biletele de tren

CFR Călători a anunţat că a aplicat o nouă scumpire a biletelor de călătorie începând de duminică, 14 august 2011, când tarifele la transportul feroviar de călători au crescut cu 18%. "Măsura face parte din strategia de redresare şi echilibrare a situaţiei financiare a companiei şi are ca principală cauză creşterea preţurilor - care a avut loc de la data ultimei majorări (20 septembrie 2010) şi până în prezent - la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese, etc", se arată în comunicat.
Facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători până la acest moment se aplică în continuare şi după majorare, menţinându-se principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de 50% din tariful integral la abonamente pentru navetişti şi de 75% la abonamente pentru elevi şi studenţi.
Potrivit CFR Călători, şi restul ofertelor comerciale prin care se acordă reduceri la transportul cu trenul se vor menţine: "călătoria dus-întors" cu o reducere de 10%; reduceri între 5-13% la achiziţionarea biletelor cu anticipaţie; "minigrup 2 - 5" este destinată celor călătoresc în grupuri mici (de 2 - 5 persoane) şi este valabilă în toate zilele săptămânii, mai puţin în zilele de vineri şi duminică, cu reduceri între 10% şi 25%; "cartea VSD" (vineri, sâmbătă, duminică) valabilă în week-end, cu reduceri între 25% şi 60%; oferta de vacanţă - reducere de 10%, la cumpărarea biletului online cu un card MasterCard sau Maestro.
De exemplu, pentru ruta Brăila - Bucureşti Nord tariful la trenul de rang Accelerat clasa a II-a cu loc rezervat ajunge la aproape 50 lei, la fel ca şi pe ruta Brăila - Constanţa.
CFR Călători precizează că informaţii suplimentare privind rutele şi orarul trenurilor se pot obţine la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la numărul de telefon 9521 sau pe site-ul http://www.cfr.ro/calatori/.
Categorie articol: 

Comentarii