Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CFR, în cărți, FCSB, la al 3-lea an consecutiv fără participare în cupele europene?

Deși FCSB a atins de fiecare dată faza play-off-ului în cupele europene, în ultimii 11 ani, de când a fost introdusă această fază în formatul Ligii Campionilor și al Europa League, șansele ca roș-albaștri să repete isprava depind în mare măsura de lotul pe care îl vor avea la dispoziție în partida cu Slovan Liberec, contând pentru turul III al preliminariilor Europa League.

În runda precedentă, FCSB a avut o partidă neașteptat de dificilă în fața modestei formații Backla Topola, pe care învins-o abia la loviturile de departajare, după ce prelungirile s-au încheiat cu scorul neverosimil de 6-6. Acest lucru a fost pricinuit de faptul că 14 jucători și alți membri ai staff-ului – printre care și antrenorul Toni Petrea – au fost depistați pozitiv la testul pentru coronavirus și nu au putut face parte din lot.

Statistica recentă nu ține însă cu echipa finanțată de Gigi Becali: Pe lângă faptul că nu s-a mai calificat în grupele cupelor europene din 2017, FCSB nu a mai reușit să se impune în play-off în precedentele 6 sezoane:

  • 2014-2015: FCSB vs. Ludogoreț 1-0, 0-1 (5-6 p.) (Liga Campionilor)
  • 2015-2016: FCSB vs. Rosenborg 0-1, 1-1 (Europa League)
  • 2016-2017: FCSB vs. Manchester City 0-5, 0-1 (Liga Campionilor)
  • 2017-2018: FCSB vs. Sporting Lisabona 0-0, 1-5 (Liga Campionilor)
  • 2018-2019: FCSB vs. Rapid Viena 1-3, 3-2 (Europa League)
  • 2019-2020: FCSB vs. Vitoria Guimaraes 0-0, 0-1 (Europa League)

De altfel, ultimele 3 calificări în grupele Europa League obținute de roș-albaștri au venit în urma unor înfrângeri înregistrare în play-off-ul Ligii Campionilor.

Cota FCSB-ului s-a prăbușit la casele de pariuri. Sâmbătă, atunci când a fost publicată oferta, FCSB avea o cotă de 3.00 la victorie în meciul cu Liberec, însă coeficientul a crescut la 4.50 în mai puțin de 48 de ore, semnalează SiteuriPariuri.ro. Acest lucru s-a datorat numărului mare de pariuri care au fost jucate pe victoria cehilor, care, deși joacă în deplasare, sunt principalii favoriți ai acestei partidei, având o cotă de numai 1.70 la victorie.

CFR Cluj pare să aibă o misiune ceva mai ușoară, chiar dacă joacă în deplasare, pe un teren artificial. Djurgardens, campioana en-titre a Suediei, a obținut o singură victorie în ultimele 6 partide oficiale, în fața amatorilor de la Europa FC, din Gibraltar.

Suedezii se află în plin campionat, însă au învins-o cu greu pe echipa din micuțul stat Britanic, cu scorul de 2-1, beneficiind de un penalti, după ce un jucător al oaspeților a fost eliminat. Și mai mult decât atât, nu mai puțin 5 jucători s-au accidentat în acea partidă și sunt șanse mici ca aceștia să se recupereze până la ora jocului.

CFR a obținut vineri o victorie de moral în deplasarea de la Giurgiu, scor 2-0 în fața Astrei, în timp ce Djurgardens a fost egalat în minutul 91 în deplasarea de pe terenul celor de la Ostersunds. În plus, elevii lui Dan Petrescu vor avea două zile de odihnă în plus față de adversarii lor. În acest context, șansele ardelenilor par a fi favorabile; nu degeaba CFR este favorită la casele de pariuri, cu o cotă de 1.95 la victorie. Prin urmare, suporterii sunt îndreptățiți să spere că fotbalul românesc va avea cel puțin o echipă în play-off-ul Europa League din acest sezon, și de ce nu, chiar în grupe.
Categorie articol: 

Comentarii