Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CF Braila e din nou pe punctul de a-si pierde antrenorul

In loc sa ne dea motive de satisfactie, finalul de sezon in Liga a II-a ne pune si mai mult pe ginduri. Anuntatele transformari la nivelul echipei, dar si a conducerii fostei Dacia Unirea si actualei CF Braila, s-au rezumat doar la schimbarea numelui echipei fanion a orasului.
Alexandru Alexandru nu mai are nici o functie, a venit Iancu Teodorescu la club, dar fostul conducator inca ii mai trage de urechi pe cei care nu respecta regula impusa, iar cea mai controversata persoana a gruparii brailene, Octavian Ulman, taie si spinzura dupa bunul plac deoarece are acceptul celor cu drept de semnatura de la club. Daca Ulman nu ar fi fost sustinut de cineva mare, nu si-ar fi permis sa intre in cabina jucatorilor braileni, inaintea partidei cu FCM Bacau, si sa le promita acestora o prima cuprinsa intre 8 si 10 milioane de lei. Dupa meci s-a ascuns, dar a fost gasit de jucatori, insa personajul amintit a schimbat foaia mentionind ca va incerca sa obtina pentru fiecare din ei o anumita suma de bani, nu mai mare insa de 6 milioane.
Ce imagine si-ar fi facut orasul nostru daca Huseyin Tekinalp nu ar fi scos din buzunar in jur de 5 milioane pentru ca LPS-ul sa dea apa calda si caldura la stadion pe durata partidei cu FCM Bacau?
Care ar fi fost verdictul meciului daca acelasi patron turc nu le dadea o suma modica jucatorilor pentru ca acestia sa mai poata supravietui inca o saptamina?
Sint doar intrebari la care se stiu foarte bine raspunsurile, numai ca aceia care militeaza ca institutiile de conducere locale sa-si deschida baierele pungilor pentru "profesionistii" de la Dacia ori nu vad ce se intimpla ori nu-i intereseaza soarta sportului local.
Un lucru este clar, in 2000 Huseyin Tekinalp nu numai ca a salvat echipa de la desfiintare, ci chiar a readus fotbalul brailean in liga secunda. Din neglijenta sau din cine stie ce alte interese, desi s-au cheltuit bani publici cu nemiluita, este foarte posibil ca la finalul actualului sezon CF Braila sa ajunga din nou in Liga a III-a.
Clubul este pe cale sa mai inregistreze o performanta de cartea recordurilor, aceea de a avea deja patru antrenori principali pina la etapa a 18-a deoarece Ionel Iuga se pare ca va renunta la postul preluat in urma cu noua etape.
CF Braila a inceput turul cu Ion Gigi, au urmat Vasile Caciureac si apoi Ionel Iuga, trei antrenori in 17 etape. Ce alt mare antrenor, dupa "reputatii" Buburuz, Augustin sau Constantinescu va sosi pe malul Dunarii?

"Nu se poate trai in minciuna si nu se poate face performanta in conditii mizere"

De ce ar vrea sa renunte Iuga, daca nu tocmai pentru faptul ca a fost mintit? I s-a promis sustinere financiara, dar nu a primit nimic. Mai mult, antrenorul principal a fost nevoit sa caute tot felul de solutii pentru a asigura hrana zilnica a jucatorilor, precum si banii pentru deplasari. Ionel Iuga, care de fapt a fost si este o manta de vreme rea, nu a luat o decizie definitiva, dar a confirmat zvonurile ca pe 5 decembrie, atunci cind va implini 52 de ani, va organiza o conferinta de presa in cadrul careia va lamuri lucrurile privind viitorul sau la CF Braila.
In proportie de 90%, Iuga va renunta la postul de antrenor principal si a enumerat fugitiv si citeva dintre motivele care l-au determinat sa ia aceasta decizie.
Evenimentele de la Botosani au pus capac starii generale de incertitudune in cadrul careia trebuia sa-si desfasoare activitatea antrenorul de la CF Braila. De altfel, pe parcursul meciului el a acuzat si un puseu de tensiune si a fost nevoit sa paraseasca terenul inainte de finalul partidei de la Botosani.
"Tineam foarte mult sa plecam cu un punct de la Botosani si am fost la un pas de a ne realiza obiectivul. Acum, mental sint la pamint. Trebuie sa ma odihnesc putin, sa-mi fac ordine in idei si apoi voi spune tot ce am de spus referitor la viitorul meu ca antrenor la CF Braila. Am venit pentru braileni, dar nu se poate trai in minciuna si nu se poate face performanta in conditii mizere. Lotul brailean nu are valoare de Liga a II-a si sint mai mult decit convins ca rezultatele bune inregistrate de echipa au fost pur intimplatoare.
Sint foarte afectat de soarta formatiei CF Braila, dar totodata nu vreau sa mor pe baca in timpul meciului. Numai daca se va taia in carne vie si se va restructura din temelii lotul, pentru ca din cel actual doar Ghidarcea merita sa fie pastrat, vom putea spera ca vom reusi sa evitam retrogradarea", a declarat Ionel Iuga.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii