Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CF Braila - Dunarea Galati, un derby de traditie

Partida de astazi dintre CF Braila si Dunarea Galati reprezinta un derby, desi in acest sezon ambele formatii sint mai aproape de zona retrogradarii decit de cea a podiumului. Rivalitatea sportiva a facut insa intotdeauna ca indiferent de pozitiile ocupate de ele in clasament CF Braila si Dunarea sa genereze partide extrem de spectaculoase. Si un motiv in plus in sprijinul afirmatiei anterioare ar fi acela ca ambele formatii vin dupa victorii importante. Dunarea a invins etapa trecuta cu 2-1, pe teren propriu pe Chimia Brazi, iar CF Braila a dispus in deplasare cu 1-0 FC Sacele.
Ionel Iuga considera ca este un meci greu pentru echipa sa, dar este foarte optimist declarind ca elevii sai au prima sansa in disputa cu galatenii mai ales ca in acest joc va putea conta si pe serviciile golgeterului Romeo Buteseaca.
"Meciurile dintre cele doua echipe au fost intotdeauna foarte echilibrate, chiar spectaculoase uneori. Conform traditiei din ultimile sezoane ar trebui sa cistigam si sa mai facem un pas in evitarea retrogradarii. Daca jucatorii se vor mobiliza ca la Sacele si vor dori cu adevarat victoria nu avem cum sa nu ne atigem scopul in aceasta partida", este de parere antrenorul Ionel Iuga.

Conform traditiei, CF Braila are prima sansa

Dacia a realizat cel mai categoric scor in disputa cu galatenii, 9-2 in turul campionatului 2004-2005, atunci cind la Dacia antrenor era Mihai Ciobanu.
In rest, in ultimele doua sezoane fiecare formatie si-a valorificat, avantajul terenului propriu cu o singura exceptie, cea din turul campionatului trecut cind Dacia a remizat, 1-1, la Galati dupa ce a condus cu 1-0 gratie reusitei lui Gorga. La Galati a fost o partida cu scintei arbitrul intilnirii fiind nevoit in ultimele cinci minute sa elimine trei jucatori, pe Gorga si Pelin de la braileni si pe Ariton de la gazde.
In partida retur de pe stadionul Municipal Dacia a cistigat cu 1-0 unicul gol al partidei fiind marcat de Nicu Ciocea. Dintre jucatorii care au obtinut ultimul succes in fata Dunarii doar patru au mai ramas la Braila Pelin, Sandru, Ochia si Ghioca.

FC Snagov - CS Otopeni
Dunarea Giurgiu - FCM Bacau
CF Braila - Dunarea Galati
Chimia Brazi - Cetatea Suceava
FC Brasov - FC Sacele
Gloria Buzau - Delta Tulcea
Petrolul Ploiesti - Prefab. 05 Modelu
Sportul Studentesc - FC Botosani
FCM Cimpina - Forex Brasov
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii