Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CF Brăila, imbatabilă pe teren propriu

Derby-ul brăileano-ieşean a fost precedat de un război mediatic.
Conducerea CSMS Iaşi a cerut schimbarea unui arbitru asistent şi a observatorului de joc, pentru că aceştia erau din Constanţa, judeţul care are formaţii contracandidate la promovare. Cu o zi înaintea partidei Comisia Centrală a Arbitrilor a făcut modificarea cerută delegând un asistent şi un observator din capitală.
Acest lucru i-a nemulţumit însă pe brăileni, iar reacţia lui Viorel Ion a fost promptă.
"Nu este normal ca înainte cu o zi să se facă modificări în brigada de arbitri. La Brăila s-a început un program ambiţios, lucrurile merg conform aşteptărilor şi nu doresc să ne afecteze careva munca noastră a tuturor. În situaţia în care voi vedea că suntem dezavantajaţi, voi retrage echipa de pe teren", a fost declaraţia de vineri a celui supranumit Vioară. Numai că această informaţie a fost denaturantă de câteva publicaţii care au preluat ştirea şi s-au făcut tot felul de speculaţii pe această temă, care mai de care mai bombastice.
Conducerea Iaşului a emis o declaraţie de presă prin care a specificat că gruparea din Copou a cerut doar schimbarea oficialilor din Constanţa şi nu că ar fi încercat să câştige partida prin alte mijloace.
"Există înregistrarea audio care poate demonstra că una am spus eu, altceva s-a scris, de acum încolo nu voi mai da curs unor astfel de evenimente care nu au nimic în comun cu fotbalul", a fost precizarea pe care Viorel Ion a făcut-o cu câteva minute înainte de startul partidei.

O primă repriză echilibrată

Meciul a început cu o ocazie a oaspeţilor, foarfecă pe spate Onofraş (min. 7), dar Budur reţine cu siguranţă.
Replica brăilenilor a venit şapte minute mai târziu, când Voicu a iniţiat un contraatac, Pălimaru l-a lansat în adâncime pe Borbely, însă colegul său din avanposturi a şutat pe lângă ţintă de la 14 metri.
În minutul 21, Marin a făcut un fault de începător la marginea careului şi "căpitanul" ieşenilor, Claudiu Tudor, a deschis scorul, 0-1.
Antrenorul gazdelor a făcut două modificări în formaţia sa şi CF Brăila a început cursa pentru egalare. Brăilenii s-au masat în jumătatea adversă şi puteau marca în minutul 35 prin Ndigwe dacă Straton nu ar fi fost atent şi nu ar fi degajat in extremis mingea, din faţa nigerianului.
Pe fondul dominării gazdelor, CSMS Iaşi a trecut pe lângă majorarea scorului în minutul 41, când Ciucur a centrat în careul brăilean, Tudor a pivotat, dar în momentul şutului a fost blocat de Marin.
În prelungirile primei reprize, CF Brăila a reuşit să înscrie golul egalizator prin "căpitanul" Gabriel Bosoi şi să relanseze partida.

Actul al doilea, dominat autoritar de elevii lui Vioară

Repriza secundă a fost în totalitate la discreţia brăilenilor, însă golul victoriei a venit abia în minutul 88, când Voicu l-a angajat în careul ieşean pe Ndigwe şi, cu toată opoziţia fundaşilor centrali, nigerianul a trimis mingea în plasa porţii lui Popa.
Până la gol brăilenii au făcut legea în teren şi puteau realiza desprinderea încă din minutul 60, când mingea a circulat pe traseul Gabriel Ion - Borbely - Ndigwe, numai că nigerianul a greşit cu puţin ţinta.
Ciucur (min. 67) l-a încercat de la distanţă pe Budur, dar portarul brăilean a fost la post, după care gazdele au revenit în ofensivă şi, cinci minute mai târziu, la centrarea lui G. Ion, acelaşi jucător nigerian a reluat mingea cu capul peste transversală. Borbely (min. 81), Pânzaru (min. 82) şi Voicu (min., 85) au creat faze spectaculoase care prevesteau golul gazdelor.
CF Brăila a punctat decisiv cu două minute înainte de finalul întâlnirii prin Ndigwe, a câştigat meritat partida de sâmbătă şi ocupă locul al 7-lea, în timp ce, după această înfrângere, formaţia ieşeană coboară de pe poziţia a 2-a, pe a 5-a în clasament, cele două formaţii fiind despărţite după această rundă de doar un singur punct.

CF Brăila: Budur - Bosoi, Marin, Ivan, Neacşu (min. 30: Necoară) - G. Ion (min. 73: Moise), Voicu, Ndigwe, Pungă - Borbely, Pălimaru (min. 38: Pânzaru)
CSMS Iaşi: Popa - Boeştean (min. 53: Ghiceanu), Tincu, Mitrea, Bădic - Vladu, Tudor, Straton (min. 68: Nalaţi), Orac (min. 85: Aldea) - Onofraş, Ciucur.

"În repriza a doua am făcut demonstraţie de fotbal", a spus Viorel Ion

La finalul partidei jucătorii brăileni au salutat publicul de la tribuna întâi după care s-au îndreptat spre peluza de la tabelă unde au cântat de bucurie împreună cu galeria care i-a susţinut frenetic pe tot parcursul partidei.
De altfel, deşi au fost mai puţini spectatori decât la alte partide disputate pe teren propriu, în acest tur de campionat spectatorii au creat o atmosferă incediară în repriza a doua şi au reprezentat, aşa cum afirma şi Viorel Ion la finalul meciului, cel de-al 12-lea jucător al gazdelor.
După ce a vorbit cu jucătorii aproape un sfert de oră, Viorel Ion a precizat că acesta a fost cel mai bun joc de când a preluat CF Brăila.
"A fost cel mai bun joc al nostru din acest tur. Am întâlnit o echipă cu un buget de un million şi jumătate de euro, dar CF Brăila s-a autodepăşit şi, în repriza a doua, a făcut o demonstraţie de fotbal. Am jucat la nivelui Ligii I în repriza secundă, am realizat ceea ce ne-am propus şi vreau să mulţumesc publicului care a fost al 12-lea jucător al nostru. Le mulţumesc din tot sufletul spectatorilor şi sper ca pe viitor să nu-i mai dezamăgim la meciurile din deplasare", a declarat Viorel Ion.

Ionuţ Popa "şi-a băgat jucătorii în şedinţă" după meci

Fluierul de final al partidei l-a găsit pe Ionuţ Popa, antrenorul ieşenilor, cu privirea pierdută către o ţintă inexistentă. Popa era un monument al deznădejdii, pentru că echipa sa pierduse duelul de la Brăila după ce a condus cu 1-0. După 3-4 minute, Popa tuna în vestiar: "Plecaţi de la echipa asta dacă nu vă daţi interesul, plecaţi pentru că oricum eu o să vă dau afară, vă gândiţi doar la profit. Ce scuze aveţi pentru acest eşec ? Vă bateţi joc de fotbai şi de aceea eu o să le spun factorilor de decizie de la club să nu vă dea niciun ban până nu voi considera eu că meritaţi să-i luaţi".
Popa îşi certa jucătorii în vestiar, iar la 20 de metri, galeria Iaşului scanda cam acelaşi lucru la adresa jucătorilor: "Jucaţi fotbal, nu jucaţi, de la Poli' să plecaţi".
Categorie articol: 

Comentarii