Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cetatenii moldoveni au cea mai mare incredere in presedintele Vladimir Voronin

Presedintele moldovean Vladimir Voronin, premierul Vasile Tarlev si primarul municipiului Chisinau, Dorin Chirtoaca, sint persoanele publice creditate cu cel mai ridicat nivel de incredere de catre cetatenii moldoveni, potrivit Barometrului socio-politic august 2007, citat de BASA-press.
Vladimir Voronin conduce in sondaje la capitolul incredere, el fiind preferat de circa 43 la suta dintre persoanele intervievate. Presedintele este urmat de Vasile Tarlev, cu 35 de procente, si de primarului municipiului Chisinau, Dorin Chirtoaca.
Pe urmatoarele pozitii se claseaza Marian Lupu si Serafim Urechean, creditati cu 28, respectiv 21 de procente.
Potrivit sondajului, 56 la suta dintre cetatenii moldoveni sint dispusi sa se prezinte la urnele de vot in cadrul alegerilor parlamentare, si circa 49 la suta ar vota in favoarea Partidului Comunist. Aceasta formatiune este urmata in topul preferintelor de Alianta "Moldova Noastra", cu 19 la suta, si Partidul Liberal, cu noua la suta.
Sondajul arata ca institutiile care beneficiaza de cel mai ridicat nivel de incredere sint Biserica (78 la suta), primaria (61 la suta) si presa (59 la suta), in timp ce la polul opus se afla politia, sindicatele si partidele politice.
Sondajul a fost realizat de Institutul de Marketing si Sondaje IMAS-INC Chisinau, pe un esantion de 1.097 de persoane.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii