Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cetatenii din Colegiul II vor siguranta publica

Candidatul PSD in Colegiul II pentru Camera Deputatilor, Doru Damian, considera ca preocuparea principala a brailenilor din zona centrala a orasului, pe care isi doreste s-o reprezinte in Parlament, este siguranta publica. Damian este de parere ca poate ajuta la rezolvarea acesteia, in calitate de deputat, prin initierea, alaturi de alti colegi, a unei legi unitare a sigurantei cetateanului: "Prima problema sesizata de cetateni o reprezinta aceea a combaterii violentei stradale, care se manifesta atit asupra persoanelor, cit si asupra bunurilor. Sint destui indivizi care distrug bancile din parcuri, care dau cu picioarele in cosurile de gunoi, care tulbura linistea publica la ore inaintate, neavind nici un fel de respect pentru cei care locuiesc in zona respectiva. Impotriva acestor manifestari trebuie automat ca statul sa intervina, prin organismele sale specializate. Ca sa faca acest lucru cu eficienta, trebuie sa existe o lege a sigurantei publice. Din pacate, nu avem o lege unitara cu privire la ceea ce trebuie sa faca institutiile abilitate in domeniul mentinerii ordinii si linistii publice, dar si combaterii fenomenului infractional si contraventional al strazii, unde sa se reglementeze strict ce inseamna pericol social - pentru a nu se mai da nastere la interpretari subiective din partea instantelor de judecata -, ce inseamna siguranta publica, astfel incit toate aceste organisme, Politie, Politie Comunitara, Jandarmerie, sa poata dispune acele masuri care sa duca la limitarea acestui fenomen. De fapt, ei trebuie sa fie pregatiti in permanenta pentru combaterea violentei stradale, indiferent sub ce forma se prezinta aceasta, printr-o masiva prezenta in strada. Jumatate din cei care "pregatesc" sa incalce legea renunta la activitatea lor infractionala, daca vad ca exista oameni ai legii in strada. Nu este posibil ca trei institutii cu atributii in acest sens sa aiba actiuni disparate, sa opereze separat si sa spuna intr-un caz sau altul ca nu pot sa intervina, pentru ca nu au competenta. Daca nu au competenta, atunci rolul parlamentarului este de a le crea acele competente, astfel incit sa putem sa avem liniste in orase".
In acest context, Damian are pretentii mai mari de la Politia Comunitara, care trebuie sa se ocupe si de altceva decit de paza bancilor din parc sau a unor institutii publice: "Atitudinea celor care compun Politia Comunitara, principalul instrument in mina administratiei publice locale, pe aceasta linie, trebuie sa se schimbe. Politistii comunitari trebuie sa actioneze pe strada, pentru ca acesta este rolul lor, urmind sa capete si atributii corespunzatoare de sanctionare, pentru ca nu sintem interesati sa-i vedem paznici la haldele de gunoi sau la locuri de joaca pentru copii. Acesti oameni trebuie sa aiba o activitate mult mai complexa".
O alta problema sesizata de candidatul PSD este cea a salubritatii, sector in care Damian crede ca mai sint multe de facut: "Consider ca singura solutie pentru imbunatatirea situatiei in acest domeniu, la Braila, este operatorul unic de salubrizare. Am constatat ca aceasta sectorizare, aceasta impartire a operatorilor de salubritate pe zone este absolut ineficienta. Noi trebuie sa organizam o licitatie pentru stabilirea operatorului unic, cu care sa putem discuta direct. Se vor plati datoriile catre toate cele trei societati de salubrizare si totul se va rezolva, in acest mod. Iesim dintr-un cerc vicios, prin achitarea acestor datorii, astfel incit nici o firma de salubritate nu poate sa mai puna pistolul la timpla municipalitatii, amenintind ca-i blocheaza conturile, daca i se face vreo observatie privind modul in care isi face activitatea, pe sectorul sau, iar Primaria isi va putea impune ferm punctul de vedere in fata operatorului respectiv".
Candidatul PSD isi propune, de asemenea, redarea centrului istoric al Brailei, circuitului turistic.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii