Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CET va incepe furnizarea caldurii in scoli si gradinite

Conducerea operatorului de termoficare a anuntat ca este pregatit pentru a face fata sezonului rece care bate la usa. De altfel, avertizarile meteo indica pentru urmatoarele zile o racire accentuata atit pe timpul noptii, cit si pe timpul zilei. Concret, meteorologii au previzionat temperaturi in medie cu aproape 10 grade Celsius mai mici decit cele obisnuite acestei perioade. Potrivit legislatiei in domeniul termoficarii, sezonul rece debuteaza oficial dupa 3 zile consecutive in care temperaturile exterioare pe timpul zilei scad sub 10 grade Celsius.
Revenind la pregatirile pentru iarna ale operatorului de termoficare, acesta a explicat ca lucrarile de modernizare la cele 29 de puncte termice, precum si a unui cazan, incluse in programul investitional, au fost finalizate si au fost puse in functiune. "La acest moment probele de presiune la rece au fost finalizate pentru intreaga retea si de luni, 15 octombrie, vom incepe furnizarea agentului termic catre gradinite si scoli, precum si catre blocurile unde au fost efectuate lucrari de contorizare individuala a unor apartamente. De asemenea, si alti consumatori care doresc agent termic ni se pot adresa, solicitarea urmind a fi solutionata si pusa in practica imediat", a promis directorul general al SC "CET", Ionel Patrascu, adaugind ca in ceea ce priveste stocul pentru gazul metan necesar functionarii pe timp de iarna, acesta este asigurat.
Legat de subiectul pretului de facturare a energiei termice, important de mentionat este ca acesta va fi stabilit prin decizie a Consiliului Local Municipal, asa cum s-a intimplat si anul trecut. De altfel "CET" a finalizat calculele privind costurile proprii generate de activitatea de producere a energiei termice in aceasta iarna, iar concluzia a fost aceea ca va propune CLM Braila mentinerea pretului de referinta a gigacaloriei la nivelul de anul trecut. De mentionat este ca in sezonul rece 2006 - 2007 populatia a platit 140,51 lei pentru fiecare gigacalorie consumata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii