Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"CET" si "Distrigaz" au inceput sa distribuie formularele pentru ajutorul de incalzire

Operatorul local de termoficare a lansat invitatia catre asociatiile de proprietari din municipiu ca acestea sa ridice formularele in baza carora vor fi acordate ajutoarele pentru incalzire cu energie termica. Astfel, conducerea SC "CET" a comunicat ca reprezentantii asociatiilor de proprietari se pot prezenta, incepind de astazi, in intervalul orar 7.30 - 15.30, la Punctul termic (PT) 2 Calarasi situat in spatele fostului complex comercial "Romarta" amplasat pe Calea Calarasilor, pentru a ridica cererile/declaratii pe proprie raspundere privind aceste ajutoare de incalzire.
In ceea ce priveste "Distrigaz Sud", conducerea Regionalei Galati a companiei a comunicat ca familiile si persoanele care utilizeaza pentru incalzirea locuintei gaze naturale si au beneficiat in sezonul rece 2005 - 2006 de ajutorul pentru incalzire vor primi la domiciliu formularele prin intermediul cititorilor de contor. In cazul celor care nu au beneficiat de acest ajutor anul trecut, dar in acest an se incadreaza in prevederile actului normativ privind acordarea ajutorului pentru incalzire se vor adresa direct "Distrigaz Sud" Sector Braila, din strada Polona nr. 16, Biroul "Consumuri", pentru a intra in posesia acestor acte. Orarul de functionare a acestui birou de luni pina vineri in intervalul orar 8.30 - 15.30.
Potrivit informatiilor prezentate de catre conducerea Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Braila, aceste formulare au fost transmise marti, 3 octombrie, atit furnizorului de energie termica, cit si furnizorului de gaz metan. In prima etapa au fost predate celor doua societati 15.000 de formulare, dintre care 10.000 pentru "CET" iar diferenta pentru "Distrigaz Sud", cu mentiunea ca numarul de formulare va fi suplimentat cu inca 6.000 de formulare - 1.000 pentru "Distrigaz" si 5.000 pentru "CET".
Reamintim ca in ceea ce priveste acordarea de ajutoare pentru incalzire, a fost aprobat de Guvern un act normativ care are prevederi atit pentru clientii sistemului centralizat, cit si pentru cei care folosesc gazul la incalzirea locuintei. Spre deosebire de iarna trecuta, ajutorul pentru incalzire din acest an va fi acordat sub forma de procent din valoarea facturii, in functie de venitul mediu net lunar pe membru de familie. Totodata, pragul de acordare a ajutorului de la stat a crescut de la 3,1 milioane lei la 5 milioane lei, venit net lunar pe membru de familie. Important de mentionat este ca, pentru familiile sau persoanele singure, cu venit de pina la 1,25 milioane lunar, beneficiare ale ajutorului social de asigurare a venitului minim garantat, actul normativ prevede ca statul sa acopere in totalitate valoarea facturii la incalzire.
De ajutor guvernamental vor beneficia si familiile care folosesc
gazul la incalzire, in acest sens urmind a fi acordate sume fixe, tot in functie de venitul mediu net pe membru de familie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii